Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton schuldbewust na crash: 'Ik had beter moeten weten'

Voor Lewis Hamilton was de kwalificatie voor de GP van Brazilië zeer kort en niet prettig. In zijn eerste snelle ronde verloor hij de controle over zijn Mercedes en eindigde hij hard in de bandenstapel. Daardoor zal Hamilton morgen achteraan starten en een dijk van een race moeten rijden om nog te kunnen winnen.

Nog tijdens de kwalificatie deed Hamilton zijn verhaal bij Ziggo Sport. De kersvers wereldkampioen was schuldbewust en wilde niets anders dan zichzelf de schuld geven voor de crash. "Het is een samenloop van omstandigheden, maar ik neem de schuld volledig op me. Ik had beter moeten weten" , aldus Hamilton. "Ik heb geen idee wat er precies gebeurde. Ik heb het nog niet terug gezien of met iemand gesproken, dus dat zullen we op een later moment bekijken."

Morgen start Hamilton dus ergens achteraan. Door de verschillende gridstraffen zal dat ergens rond plek vijftien zijn. Daarmee staat hij voor een vrijwel onmogelijke opgave om de wedstrijd nog te winnen. "Winnen is heel lastig als je achteraan start op dit circuit, maar ik ga er alles aan doen" , besluit een teleurgestelde Hamilton.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi