© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton scoort ook de snelste pitstop in België

28 aug. 2017 09:31 Rik Alkema 0 reacties
Voor Lewis Hamilton kon het weekend in België niet veel beter verlopen. De Brit scoorde de poleposition en de overwinning. Daarmee naderde hij Sebastian Vettel tot op zeven punten. Met goede defensieve acties wist Hamilton de overwinning binnen te slepen, maar ook zijn team was op dreef in België.

Lewis Hamilton sluit weekend in België foutloos af

Mercedes deed er namelijk 2,35 seconden over om de vier banden van Lewis Hamilton te wisselen. Daarmee was de pitstop van Lewis Hamilton de snelste, al scheelde het zeer weinig met de nummer twee.

Toro Rosso deed er namelijk 0,01 seconden langer over bij het wisselen van de banden van Daniil Kvyat. De snelste pitstop van Sebastian Vettel, 2,50 seconden, duurde wat langer.

Opvallend is dat Williams er nauwelijks aan te pas kwam in België. Het team was in twaalf wedstrijden al zeven keer de snelste met het wisselen van de banden, maar komt nu maar één keer voor in de top tien.

Daarnaast was ook het team van Haas op dreef, met twee top tien noteringen. Zowel Kevin Magnussen als Romain Grosjean werden snel voorzien van nieuwe banden.

Bekijk hieronder de top tien van de GP van België.

© DHL F1

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen