Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton: 'Titelstrijd wordt hard maar eerlijk'

Lewis Hamilton jaagt dit Formule 1 seizoen op zijn vierde wereldtitel. De Mercedes coureur moet tijdens de GP van Oostenrijk een achterstand van veertien punten wegpoetsen om de leiding over te nemen. Na Azerbeidsjan verwacht hij dat de titelstrijd op een eerlijke manier zal verlopen.

Hamilton had vorig jaar vooral tegenstand vanuit het eigen kamp in de persoon van Nico Rosberg. Dit jaar jagen zowel zijn nieuwe teamgenoot Valtteri Bottas als Ferrari coureur Sebastian Vettel op hem. De Duitser heeft op dit moment de beste papieren in huis. Hij leidt het klassement en heeft inmiddels een voorsprong van veertien punten opgebouwd. In Azerbeidsjan liep de Duitser dankzij zijn vierde plaats iets verder uit. Hamilton werd slechts vijfde na zijn aanvaring met Vettel. Hamilton wil dit gebeuren echter achter zich laten en gaat vooral uit van zijn eigen kracht. "Alles wat ik tot nu toe heb gedaan werkt. Ik heb bepaald niet het gevoel dat ik iets aan mijn tactiek moet veranderen. Ik blijf op dezelfde manier aanvallen of verdedigen."

Hamilton werd in 2015 voor de laatste keer wereldkampioen. Dit jaar hoopt hij zijn vierde titel binnen te halen. Volgens de Mercedes coureur kan dit alleen op een eerlijke manier. "Natuurlijk wil ik weer wereldkampioen worden, maar dan wel op de juiste manier. Ik heb heel duidelijk aangegeven dat ik aanrakingen zoals in Azerbeidsjan niet meer wil zien. Ik race clean en verwacht dan ook een harde maar eerlijke titelstrijd."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"