Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton verwacht een spannende strijd met Ferrari

Lewis Hamilton demonstreerde tijdens de eerste vrije trainingen dat Mercedes in Oostenrijk ijzersterk is. De drievoudig wereldkampioen was in beide sessies de snelste coureur. Hij rekent echter tijdens de GP van Oostenrijk wel op geduchte tegenstand van zowel zijn teamgenoot als beide Ferrari's.

Lewis Hamilton opende het raceweekend op de Red Bull Ring in Spielberg ijzersterk. Vanaf de eerste ronde liet hij duidelijk zien dat dit een circuit is wat past bij Mercedes. In de ochtendsessie noteerde hij de snelste tijd terwijl hij op de hardste van de drie beschikbare compounds reed. Een duidelijker signaal kon Hamilton niet afgeven. Na afloop van de vrijdagsessies was hij dan ook erg positief gestemd. "Het ging inderdaad lekker vandaag. Eigenlijk was het zowat perfect, op een probleem met een bougie na. Mijn monteurs moesten dat vervangen maar dat is voor hun natuurlijk een routineklusje. De balans van de auto is echt heel erg goed. Ik heb het gevoel dat ik het circuit echt kan aanvallen. "

Op bijna alle circuits zijn de heren dit seizoen een stuk sneller. Ook op de Red Bull Ring was dit het geval. Vorig jaar pakte Hamilton de pole met een tijd van 1.07.922. Nu klokte de Brit al een 1.05.483. Hamilton liet na afloop dan ook weten dat hij het een geweldige belevenis vindt om met de nieuwe auto's te rijden. "De auto's zijn zoveel sneller hier in vergelijking met vorig jaar. Dit soort banen geven echt een kick om te rijden." De pole zit er voor de Mercedes coureur niet in. Het team heeft inmiddels bevestigd dat de versnellingsbak van Hamilton is vervangen wat hem een gridpenalty van vijf startplaatsen oplevert. De zesde startpositie is dan ook het hoogst haalbare voor de nummer twee van het klassement.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"