© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton verwacht een spannende strijd met Ferrari

08 jul. 2017 08:05 Wanda Bisschop 0 reacties
Lewis Hamilton demonstreerde tijdens de eerste vrije trainingen dat Mercedes in Oostenrijk ijzersterk is. De drievoudig wereldkampioen was in beide sessies de snelste coureur. Hij rekent echter tijdens de GP van Oostenrijk wel op geduchte tegenstand van zowel zijn teamgenoot als beide Ferrari's.

Hamilton domineert tijdens de eerste vrije trainingen in Oostenrijk

Lewis Hamilton opende het raceweekend op de Red Bull Ring in Spielberg ijzersterk. Vanaf de eerste ronde liet hij duidelijk zien dat dit een circuit is wat past bij Mercedes. In de ochtendsessie noteerde hij de snelste tijd terwijl hij op de hardste van de drie beschikbare compounds reed. Een duidelijker signaal kon Hamilton niet afgeven.

Na afloop van de vrijdagsessies was hij dan ook erg positief gestemd.

"Het ging inderdaad lekker vandaag. Eigenlijk was het zowat perfect, op een probleem met een bougie na. Mijn monteurs moesten dat vervangen maar dat is voor hun natuurlijk een routineklusje. De balans van de auto is echt heel erg goed. Ik heb het gevoel dat ik het circuit echt kan aanvallen. "

Op bijna alle circuits zijn de heren dit seizoen een stuk sneller. Ook op de Red Bull Ring was dit het geval. Vorig jaar pakte Hamilton de pole met een tijd van 1.07.922. Nu klokte de Brit al een 1.05.483.

Hamilton liet na afloop dan ook weten dat hij het een geweldige belevenis vindt om met de nieuwe auto's te rijden.

"De auto's zijn zoveel sneller hier in vergelijking met vorig jaar. Dit soort banen geven echt een kick om te rijden."

De pole zit er voor de Mercedes coureur niet in. Het team heeft inmiddels bevestigd dat de versnellingsbak van Hamilton is vervangen wat hem een gridpenalty van vijf startplaatsen oplevert. De zesde startpositie is dan ook het hoogst haalbare voor de nummer twee van het klassement.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen