© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton: 'Vettel wil mijn teamgenoot niet zijn'

25 aug. 2017 07:57 Rik Alkema 0 reacties
Hoewel Ferrari-coureur Kimi Raikkonen voor nog een jaar heeft bijgetekend, is het aflopende contract van Sebastian Vettel nog niet verlengd. De geruchtenmolen draait dan ook al op volle toeren. Een van de geruchten is dat Vettel naar het team van Mercedes wil. Mercedes-coureur Lewis Hamilton lijkt dat zeer onwaarschijnlijk.

Lewis Hamilton verwacht Sebastian Vettel niet bij Mercedes

Lewis Hamilton heeft zelf nog een contract tot en met 2018 bij Mercedes en zal hoogstwaarschijnlijk zijn carrière ook gaan afsluiten bij het team. Momenteel is Hamilton in een felle strijd om de wereldtitel verwikkeld met Sebastian Vettel.

Hamilton denkt dan ook niet dat 'de concurrent' die titelstrijd in hetzelfde team wil gaan voeren.

"Ik denk dat het zeer onwaarschijnlijk is dat Vettel naar Mercedes komt", zei Hamilton over de vermeende overstap. "Daarnaast denk ik ook niet dat hij mijn teamgenoot wil zijn. Hoewel ik graag race tegen de beste, dat maakt het spannend en uitdagend."

Wanneer gevraagd om zijn uitspraak wat verder toe te lichten, antwoordt Hamilton: "Ik denk dat het erg voor de hand ligt, al weet ik ook dat hij mijn teamgenoot niet wil zijn. Hij zou niet bovenaan hebben gestaan als zijn team niet zo zou opereren als Ferrari nu doet."

Daarnaast heeft Hamilton het momenteel goed naar zijn zin bij Mercedes en is hij van mening dat het team nu goed functioneert. 

"Ik denk dat we momenteel in een zeer sterke positie zitten. De laatste race in Hongarije toonde aan hoe goed we opereren als team. Ik heb zelf niks veranderd, maar de omgeving is wel veranderd door de komst van een nieuwe coureur. Ik denk niet dat ze het huidige team willen omgooien",  besluit Hamilton.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen