© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton wil nog geen uitspraken doen over zijn toekomst

18 jul. 2017 08:35 Rik Alkema 0 reacties
Lewis Hamilton weet nog niet met 100% zekerheid wat hij gaat doen volgend seizoen. Hoewel het waarschijnlijk lijkt dat de drievoudig wereldkampioen 'gewoon' in de Formule 1 blijft rijden, zijn er altijd nog andere opties die hij graag wil ontdekken. Dat hij in de racewereld actief blijft, dat staat in ieder geval vast.

Lewis Hamilton: 'Ik heb geen idee wat de komende zes maanden mij brengen'

Na zijn daverende optreden voor eigen publiek tijdens de Grand Prix van Engeland is Hamilton weer helemaal 'back in action'. Hamilton heeft nog maar één punt achterstand op Sebastian Vettel en lijkt momenteel het momentum te hebben. Het doel, wereldkampioen worden, is in ieder geval weer een stukje dichterbij gekomen.

Maar ook als Hamilton wereldkampioen wordt, is hij er nog niet 100% zeker van dat hij in de Formule 1 actief blijft. "Naast mijn familie houd ik het meest van het op het scherpst van de snede rijden in een racewagen. Dat is nooit veranderd", vertelde Hamilton na afloop van de Britse Grand Prix tegenover de media.

"Qua contracten en dergelijke heb ik geen idee wat er de komende tijd gaat gebeuren, maar wat ik wel weet is dat ik heel erg veel van autoracen houd", omschreef Hamilton zijn wellicht aanstaande verlenging met Mercedes.

Geen definitief 'ja' dus op de vraag of hij nog in de Formule 1 rijdt volgend jaar. Op de vraag waarom hij geen definitief antwoord wil geven, antwoordde Hamilton: "Omdat je het in het leven simpelweg niet weet. Er kan van alles gebeuren in zes maanden."

"Op dit moment weet ik niet wat er over zes maanden gaat gebeuren, maar ik weet wel dat het onwaarschijnlijk is dat ik zal stoppen. Daarvoor houd ik teveel van het autoracen", voegde hij daar aan toe.

Zelfs al zou hij stoppen, zoals teamgenoot Nico Rosberg deed aan het eind van vorig seizoen, dan is de koek nog niet op voor Hamilton. "Ik heb gewoon altijd de behoefte om nog meer te winnen. Als ik zou stoppen, dan zal dat gevoel altijd aan mij blijven knagen", aldus de drievoudig wereldkampioen.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen