'Liberty Media eist meer tv-interviews van Sebastian Vettel'

22 jul. 2017 14:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Sebastian Vettel leek dit jaar zichzelf weer helemaal teruggevonden te hebben. De Duitser begon ijzersterk aan het nieuwe Formule 1 seizoen en liep dan ook al rap uit op de concurrentie. Daarnaast was de Ferrari-coureur meerdere malen betrokken bij diverse incidenten. De pers wil dan ook maar graag een woordje met hem wisselen.

Sebastian Vettel wil niet teveel praten met de pers

Ook dit jaar schermt Ferrari haar coureurs zoveel mogelijk af voor de pers. Zowel Sebastian Vettel als Kimi Raikkonen geven alleen de hoognodige interviews en draven alleen op bij de verplichte persconferenties. Teambaas Marchionne liet al weten dat Ferrari haar pijlers volledig richt op het binnenhalen van de wereldtitels en dat randzaken daarbij teveel afleiding geven.

Het is echter een doorn in het oog van de nieuwe Formule 1 eigenaren. Liberty Media wil juist dat de coureurs meer interactie hebben met zowel de pers als met de fans. Het zint Liberty Media dan ook niet dat de viervoudig wereldkampioen na de Grand Prix van Groot-Brittannië bijna geen interviews gaf aan de aanwezige televisiezenders.

Vettel zag op Silverstone zijn voorsprong op Hamilton slinken tot slechts één punt. De Duitser was daarnaast in gevecht met Max Verstappen en slaagde er niet in om de Nederlander op de baan te passeren. In de slotfase kampte Vettel nog met een lekke band waardoor hij kostbare punten verspeelde in het kampioenschap.

Logisch dus dat Vettel na afloop weinig trek had in het beantwoorden van allerlei vragen. Hij stond alleen de Duitse televisiezenders te woord en verliet daarna de paddock om terug te keren naar zijn team.

Volgens Motorsport Total overweegt Liberty Media om Vettel een sanctie op te leggen als hij bij de volgende race opnieuw in gebreke blijft. Waarschijnlijk gaat het dan om een waarschuwing, eventueel gevolgd door een boete.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen