Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Liberty Media stelt complete herziening Formule 1-kalender uit

Liberty Media wacht nog even met de introductie van een compleet nieuwe Formule 1-kalender. De eigenaar van de Formule 1 wil toewerken naar een geclusterde kalender, maar stuit op teveel weerstand om dit voor volgend jaar al te realiseren.

Liberty Media wil toewerken naar een kalender waarop alle regio's van de wereld hun eigen weken krijgen aangewezen. Het seizoen zou dan moeten beginnen in Europa, om via Amerika terecht te komen in Azië voor de slotraces van het jaar. Deze opzet moet kosten besparen en de populariteit in de diverse regio's doen toenemen. Maar het gaat niet lukken om de kalender voor 2019 met deze opzet vorm te geven, zo deelt commercieel directeur Sean Bratches met Autosport : "Ik ben van nature een optimist, maar in dezen moet ik realistisch blijven. Er zijn teveel lopende contracten die een dergelijke kalender op korte termijn onmogelijk maken."

Zo wil Australië bijvoorbeeld graag de seizoensopener behouden, terwijl Abu Dhabi graag het decor wil blijven voor de ontknoping van het Formule 1-seizoen. Daarnaast noemt Bratches het klimaat in de verschillende regio's als een zwaarwegende factor. Voor 2018 staan er 21 Grands Prix op de kalender, terwijl volgens recente berichten ook Miami, Vietnam en mogelijk Argentinië er klaar voor zijn in 2019 een race te organiseren. Hoewel er volgens Bratches ruimte is om de huidige kalender uit te breiden, staan er ook enkele circuits op de nominatie om af te vallen. "We willen hooguit 25 races per jaar organiseren, maar kwantiteit is niet het belangrijkste. We willen vooral mooie evenementen organiseren. De contracten van sommige locaties van de huidige kalender lopen na dit seizoen af en we hebben enkele interessante opties achter de hand."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"