© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Liberty Media stelt complete herziening Formule 1-kalender uit

05 mrt. 2018 12:54 Jan van der Burgt 0 reacties
Liberty Media wacht nog even met de introductie van een compleet nieuwe Formule 1-kalender. De eigenaar van de Formule 1 wil toewerken naar een geclusterde kalender, maar stuit op teveel weerstand om dit voor volgend jaar al te realiseren.

'Maximaal 25 Grands Prix per seizoen'

Liberty Media wil toewerken naar een kalender waarop alle regio's van de wereld hun eigen weken krijgen aangewezen. Het seizoen zou dan moeten beginnen in Europa, om via Amerika terecht te komen in Azië voor de slotraces van het jaar. Deze opzet moet kosten besparen en de populariteit in de diverse regio's doen toenemen.

Maar het gaat niet lukken om de kalender voor 2019 met deze opzet vorm te geven, zo deelt commercieel directeur Sean Bratches met Autosport: "Ik ben van nature een optimist, maar in dezen moet ik realistisch blijven. Er zijn teveel lopende contracten die een dergelijke kalender op korte termijn onmogelijk maken."

Zo wil Australië bijvoorbeeld graag de seizoensopener behouden, terwijl Abu Dhabi graag het decor wil blijven voor de ontknoping van het Formule 1-seizoen. Daarnaast noemt Bratches het klimaat in de verschillende regio's als een zwaarwegende factor.

Voor 2018 staan er 21 Grands Prix op de kalender, terwijl volgens recente berichten ook Miami, Vietnam en mogelijk Argentinië er klaar voor zijn in 2019 een race te organiseren. Hoewel er volgens Bratches ruimte is om de huidige kalender uit te breiden, staan er ook enkele circuits op de nominatie om af te vallen.

"We willen hooguit 25 races per jaar organiseren, maar kwantiteit is niet het belangrijkste. We willen vooral mooie evenementen organiseren. De contracten van sommige locaties van de huidige kalender lopen na dit seizoen af en we hebben enkele interessante opties achter de hand."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen