Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Liberty Media wil een Grand Prix in Miami vanaf 2020'

Een Grand Prix in Miami lijkt weer een stapje dichterbij. Formule 1-baas Sean Bratches heeft de stad in Florida een bezoekje gebracht en is volgens de organisator van het evenement enthousiast. Het is dan ook best mogelijk dat de Formule 1 vanaf 2020 in Miami gaat rijden.

De Amerikaanse eigenaar van de Formule 1, Liberty Media, maakt er geen geheim van nog een extra Grand Prix in Amerika te organiseren. Een eventuele tweede Grand Prix in Amerika moet op een stratencircuit worden gehouden, waarschijnlijk in New York, Las Vegas of Miami. F1-baas Sean Brachtes bracht onlangs een bezoekje aan Miami, dat momenteel de meeste kans lijkt te maken. Vicente Betancourt, promotor van het evenement, is erg enthousiast na het bezoek van Sean Bratches. "Ze hadden wat ontwerpers meegenomen en die hebben gekeken naar verschillende layouts" , zegt Betancourt tegen de Miami Herald.

"We zullen gezamenlijk moeten onderzoeken of het rendabel is. Wij hebben ze het speelveld laten zien en nu ligt de bal bij hen" , aldus Betancourt. Een eventuele race in Miami moet volgens Betancourt echter wel voor de rekening komen van Liberty Media of een investeerder, aangezien de stad niet van plan is om de belastingbetaler op te laten draaien voor de kosten. "Ik heb gezegd dat we het een geweldig idee vinden om een race te organiseren in onze stad, maar dat er nauwelijks geld is" , aldus Betancourt.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi