Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Liberty Media wil eerbetoon aan Michael Schumacher

Met de komst van de nieuwe Formule 1 eigenaren, Liberty Media, is er al het nodige veranderd in de Formule 1. Liberty Media wil niet alleen de sport attractiever maken, ook willen ze meer interactie met de fans. Daarnaast staan ze open voor het eren van de diverse sporthelden uit de Formule 1.

Volgend jaar keert het Formule 1 circus terug naar Hockenheim voor de Duitse Grand Prix. Een reden voor Liberty Media om ook stil te staan bij één van de grootste Duitse sporthelden ooit. Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher krijgt dan ook zeer binnenkort een eregalerij in Londen. In gesprek met Sport Bild laat Chase Carey namens Liberty Media hierover het volgende los. "We willen één van de conferentieruimtes in onze hoofdkwartier in Londen inrichten voor Michael Schumacher. Dit moet dan een ruimte worden waar we zijn lange succesvolle Formule 1 carrière kunnen eren."

Bij Liberty Media werkt Carey samen met Ross Brawn die in de periode van 2000 tot 2004 nauw betrokken was bij het succes van Schumacher bij Ferrari. In dit tijdperk behaalde de Duitser maar liefst vijf van zijn zeven wereldtitels. "Ross en ik werken nog niet zo lang samen maar hij heeft mij wel al het nodige verteld over Michael. Michael was natuurlijk een ontzettend groot talent en ook ontzettend bekwaam. Ross heeft me dan ook veel verhalen verteld over hoe Michael reed en hoe hij zich samen met zijn team inzette," aldus Carey.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden