© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Liberty Media wil Formule 1 race in Amsterdam of Rotterdam'

10 okt. 2017 12:10 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1 in Nederland. Het is een onderwerp dat vrijwel iedere maand weer de kop op doet. De populariteit van Max Verstappen zorgt voor de meeste wilde ideeën.

Formule 1 race door hart van Amsterdam of Rotterdam?

Een circuit in de polder, een race op Zandvoort of Assen etc. Alles is al de revue gepasseerd tot nu het volgende idee wordt geopperd: Een stratenrace door Amsterdam of Rotterdam.

Liberty Media topman Sean Bratches ziet Nederland als een interessante locatie om een Grand Prix te organiseren. Hij zou daarbij zelfs een bezoek hebben gebracht aan Nederland. Rotterdam en Amsterdam zijn twee locaties die commercieel gezien interessant zijn. 

In hoeverre het bericht van Motorsport.com ook een vervolg krijgt blijft afwachten. Concreet is het verhaal niet en los van het feit dat er interesse is zijn er geen handvatten in aanwezig in het bericht. 

Het aanleggen van een stratencircuit zal niet direct het grootste probleem zijn, maar het dekken van de bijbehorende kosten wel. Tegen dit punt loopt Nederland al decennia lang aan als het aankomt op het organiseren van grote evenementen. Zo verdwenen al diverse interessante ideeën, waaronder het organiseren van de olympische spelen, in de prullenbak.

Liberty media maakte recent bekend dat er bijna vijftig locaties interesse hebben getoond om een F1-race te organiseren. De focus daarbij ligt met name om het toevoegen van een aantal stratencircuits en races in Azië en Amerika.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen