Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Liberty Media wil Formule 1 race in Amsterdam of Rotterdam'

Formule 1 in Nederland. Het is een onderwerp dat vrijwel iedere maand weer de kop op doet. De populariteit van Max Verstappen zorgt voor de meeste wilde ideeën.

Een circuit in de polder, een race op Zandvoort of Assen etc. Alles is al de revue gepasseerd tot nu het volgende idee wordt geopperd: Een stratenrace door Amsterdam of Rotterdam. Liberty Media topman Sean Bratches ziet Nederland als een interessante locatie om een Grand Prix te organiseren. Hij zou daarbij zelfs een bezoek hebben gebracht aan Nederland. Rotterdam en Amsterdam zijn twee locaties die commercieel gezien interessant zijn.

In hoeverre het bericht van Motorsport.com ook een vervolg krijgt blijft afwachten. Concreet is het verhaal niet en los van het feit dat er interesse is zijn er geen handvatten in aanwezig in het bericht. Het aanleggen van een stratencircuit zal niet direct het grootste probleem zijn, maar het dekken van de bijbehorende kosten wel. Tegen dit punt loopt Nederland al decennia lang aan als het aankomt op het organiseren van grote evenementen. Zo verdwenen al diverse interessante ideeën, waaronder het organiseren van de olympische spelen, in de prullenbak. Liberty media maakte recent bekend dat er bijna vijftig locaties interesse hebben getoond om een F1-race te organiseren. De focus daarbij ligt met name om het toevoegen van een aantal stratencircuits en races in Azië en Amerika.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'