Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Liberty Media wil GP van Singapore behouden voor de toekomst

Dit weekend vindt de tiende editie plaats van de GP van Singapore. De grote vraag is echter of het ook direct de laatste is. Voor volgend jaar staat de GP van Singapore namelijk onder voorbehoud op de Formule 1 kalender.

Ondanks dat de GP van Singapore te kampen heeft met teruglopende bezoekersaantallen wil Liberty Media Singapore graag behouden voor de sport. Formule 1 baas Chase Carey vertelde tijdens de All That Matters evenement in Singapore dat er al volop gesprekken worden gevoerd over de toekomst. "Op dit moment hebben we nog geen akkoord bereikt maar we zijn actief met elkaar in gesprek. Ons doel is dan ook om een deal te krijgen waar beide partijen zich in kunnen vinden." "We zijn ontzettend trots op de GP van Singapore en hebben een goede verstandhouding met onze partners. Deze samenwerking willen we dan ook graag voortzetten."

Met name de setting van dit stratencircuit spreekt tot de verbeelding en maakt het tot één van de favoriete circuits van de Formule 1 coureurs. Carey benadrukt dan ook nog dat Singapore belangrijk is voor de Formule 1. "Het heeft zeker een bijzondere ligging, vooral ook omdat het natuurlijk spectaculair is om door de straten te racen. We zijn dan ook echt trots op deze race. Daarnaast is Singapore natuurlijk een mooi uithangbord in Azië. Er liggen nog volop kansen voor ons in Azië en daarin kan Singapore een belangrijke rol spelen. En ja, het is ook fantastisch om hier te zijn." Vorig jaar was de GP van Singapore de eerste race waarbij Carey aanwezig was. Dit was enkele dagen nadat bekend werd dat Liberty Media de nieuwe eigenaar is van de Formule 1.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi