Liberty wil dat kleine F1-teams kampioen kunnen worden

28 sep. 2017 07:00 Ruud Dimmers 0 reacties
De nieuwe eigenaren van de Formule 1 willen de dominantie van de grote teams doorbreken. Kleinere teams moeten mee kunnen strijden voor de podiumplaatsen, zeges en zelfs de wereldtitel.

Voetbalclub Leicester City voorbeeld voor Liberty Media

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat teams als Jordan het de toenmalige topteams van Benetton, McLaren, Williams en Ferrari moeilijk kon maken. De kleine renstal van Eddie Jordan wist ieder jaar te verrassen met uitstekende resultaten in de jaren 90 en het begin van de 00's.

Sean Bratches, de commerciële baas van de F1, heeft als grote voorbeeld het kampioenschap van voetbalclub Leicester City. Op voorhand gaf niemand een stuiver voor de kansen van de Engelse voetbalclub, maar het draaide een uniek seizoen. 

"We willen een betere competitie. Momenteel hebben we geen teams als Leicester in de F1. De achterhoedeteams zijn veel te ver verwijderd van de topteams. Dit willen we veranderen door een budgetplafond en een nieuwe verdeling van de inkomsten. Met aangepaste regels willen ze zorgen voor meer spektakel."

Fans die op korte termijn grote vernieuwingen en veranderingen verwachten komen bedrogen uit. Het huidige Concorde Agreement, waarin alle afspraken staan m.b.t. de regels en de inkomstenverdeling, loopt pas eind 2020 af. 

Om de beoogde veranderingen te krijgen waarbij er kleine verschillen zijn en veel verschillende winnaars per seizoen, moet er veel veranderen binnen de F1. Grote vraag is of Liberty Media in overleg met de FIA de regels dusdanig kan veranderen, zodat auto's in staat zijn om dicht achter elkaar te rijden en ondanks alle maatregelen de topteams aan boord weet te houden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen