© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Liefst vijf Formule 1 Live demo's in 2018

22 jan. 2018 13:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Afgelopen jaar vond de allereerste F1 Live event plaats in Londen. Een festijn waarbij meer dan 100.000 bezoekers aanwezig waren om de verschillende demo's van de Formule 1 coureurs te zien.

F1 live events vindt in 2018 plaats in vijf steden

Het F1 Live event vond plaats in de week voorafgaand aan de GP van Engeland en maakte op die manier geweldige promotie voor de sport. Voor Liberty Media smaakt het duidelijk naar meer want in 2018 worden er maar liefst vijf van dit soort F1 Live events gehouden.

Commercieel directeur Sean Bratches heeft inmiddels aan F1 bevestigd dat het event gaat plaatsvinden in Marseille, Berlijn, Milaan, Sjanghai en Miami. 

In Londen waren alle teams en coureurs, op Lewis Hamilton na dan, aanwezig bij het event. De vijf edities van dit jaar worden iets minder groots aangepakt waarbij het dus de vraag is of iedereen wel bij elk event aanwezig is.

"Dergelijke PR-evenementen zijn enorm belangrijk voor de Formule 1. Vooral het contact met het publiek buiten de races om is volgens ons van groot belang voor de sport. Op deze manier kunnen we een boodschap overbrengen op mensen die we anders misschien niet bereiken."

"Formule 1 werd altijd gezien als iets exclusiefs, wat alleen toegankelijk was voor mensen met interesse in de sport. Dat gold ook altijd voor sponsors maar nu is er ook volop belangstelling van mensen en sponsors die weinig ophadden met de Formule 1."

Bratches geeft wel toe dat niet iedereen direct warm liep voor deze vijf F1 live events maar hij is ervan overtuigd dat het op den duur voor iedereen goed gaat uitpakken.

"Tot voor kort hadden we geen afdelingen voor sponsors, digitale media, marketing, communicatie en regels. Dat hebben we nu allemaal op poten gezet. Er komt een tijd dat iedereen dat gaat waarderen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen