Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Liuzzi: "Verstappen kan wereldtitels winnen met Red Bull"

Red Bull hoopt Max Verstappen nog altijd de wagen te bezorgen waarmee de Nederlandse coureur de jongste F1-wereldkampioen ooit kan worden. De tijd begint echter te dringen want volgend seizoen zal de laatste kans zijn voor Verstappen om het record van Sebastian Vettel te verbreken.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Vitantonio Liuzzi kwam enkele jaren uit voor zowel het team van Red Bull als Toro Rosso. De Italiaan kent de Formule 1-renstal dan ook door en door en denkt dat Max Verstappen nog geen overstap moet maken. RacingNews365 sprak exclusief met de vlotte Italiaan in diens restaurant in Milaan.

"Verstappen is een groot talent dat heel snel is, hij heeft een goede rechtervoet", aldus Liuzzi met een knipoog. "Natuurlijk maakte Max ook wat fouten of nam hij teveel risico, maar dat krijg je met een jong talent. Ik vind hem nu heel compleet en ik denk dat hij op de goede weg is. Hij heeft het mentaal ook goed voor elkaar, dus ik voorzie een grote toekomst voor hem in de Formule 1."

De Nederlander beschikt nog over een contract dat tot en met eind 2020 loopt bij Red Bull. In het geruchtencircuit wordt echter al volop gespeculeerd over een (voortijdige) overstap, nu Red Bull al enkele jaren geen winnende auto kan leveren.

"Het is moeilijk om te zeggen of hij nu al een overstap moet maken naar een ander team. Het blijft altijd lastig om een goed moment daarvoor te kiezen. Persoonlijk denk ik dat hij op dit moment perfect zit bij het team van Red Bull. Daarnaast moet men ook niet te veel waarde hechten aan het feit of Max de jongste wereldkampioen ooit wordt of niet. Uiteindelijk voegt zoiets niks toe aan je carrière. Hij moet en gaat uiteindelijk een of meerdere titel(s) winnen, dat is waar het omgaat en niet op welke leeftijd hij dat doet", aldus Liuzzi tegenover RacingNews365.

Liuzzi was in het verleden ook de teamgenoot van Sebastian Vettel en zag dat de Duitser het geluk had op het juiste moment bij het juiste team te zitten.

"In de Formule 1 moet je op het juiste moment in de juiste wagen zitten, kijk bijvoorbeeld maar naar Vettel. Het goede moment kiezen om over te stappen is echter ontzettend lastig, ik zou nu ook niet weten waar je in 2021 moet rijden. De regelgeving kan namelijk de gehele rangorde veranderen. Red Bull heeft altijd een sterk chassis dus vroeg of laat worden ze weer kampioen, dat is een zekerheid. Dat is de voornaamste reden waarom ik denk dat Verstappen beter bij Red Bull kan blijven op dit moment.”

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

6 reacties