Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

LMP1-auto verplettert ronderecord F1 op Spa-Francorchamps

Porsche heeft het onofficiële ronderecord van Spa-Francorchamps verbroken met een aangepaste LMP1-auto van vorig jaar. Daarmee reed Porsche het poleposition-rondje van Lewis Hamilton van vorig jaar uit de boeken.

Wat doe je als je bent gestopt met het World Endurance Championship, maar als je nog wel een titel winnende LMP1-wagen in de garage hebt staan? Juist! Je reist de wereld over en laat zien waar de wagen werkelijk toe in staat is als van beperkende reglementen geen sprake meer is. Zo is de auto voorzien van een DRS-systeem aan zowel de voorkant als de achterkant, en heeft de auto een grotere achtervleugel en diffuser aan de voorkant gekregen. Daarnaast hebben de Porsche-mannen 220 pk meer uit 2.0 liter V4-motor weten te knijpen dan de 500 pk die volgens WEC-reglementen waren toegestaan.

Het resultaat is op het circuit van Spa-Francorchamps een rondetijd van 1:41.770, waarmee coureur Neel Jani fors sneller was dan de 1:42.553 die Lewis Hamilton in de Formule 1-kwalificatie van 2017 reed. Op weg naar die bliksemtijd tikte Jani een topsnelheid van 359 kilometer per uur aan. De Zwitser noemt zijn wagen na afloop van zijn recordronde 'ongekend snel': "Het is sowieso de snelste auto waar ik ooit mee heb gereden. De hoeveelheid grip die deze auto biedt, is ongelooflijk. Alles ging zo snel, dat mijn reactievermogen echt op de proef werd gesteld." Niet alleen gingen Porsche en Neel Jani bijna een seconde sneller dan Lewis Hamilton, de ronde was ook twaalf seconden sneller dan de LMP1-poleposition van afgelopen jaar.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'