Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 nieuws

Loeb: "Ik had wel degelijk de kans om op de F1-grid te staan"

De meest succesvolle WRC-rijder aller tijden, Sebastien Loeb, had in 2010 zomaar op de Formule 1-grid kunnen staan. Toch liet de Fransman de kans schieten om voor het team van Toro Rosso uit te komen. Tegenover het Italiaanse Autosprint laat de negenvoudig-wereldkampioen rally weten geen spijt te hebben van zijn beslissing om de F1 aan zich voorbij te laten gaan.

Loeb Red Bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Eind 2009 legde Sebastien Loeb een test af in de Formule 1-bolide van persoonlijke sponsor, Red Bull. Die test ging de negenvoudig rally-kampioen goed af en de energydrink-fabrikant geloofde dan ook in de kwaliteiten van de Fransman. Daarom bood men de succesvolle coureur een plaats aan bij het team van Toro Rosso, maar die kans liet Loeb schieten. "Ik heb er geen spijt van dat ik niet aan de start heb gestaan van een Formule 1-race."

"Echter had ik wel degelijk de kans om op de F1-grid te staan", aldus Loeb tegenover Autosprint. Met die woorden laat Loeb duidelijk weten dat de problemen met de superlicentie geen roet in het eten hadden gegooid mochten Toro Rosso en hij daadwerkelijk hebben doorgezet. "Ik ben iemand die niet van half werk houdt, wanneer ik ergens voor ga, dan wil ik er ook helemaal voor kunnen gaan. Op dat moment was er echter geen mogelijkheid om me helemaal te kunnen toewijden aan de sport en daarom ben ik niet verder gegaan met de F1-plannen."

"Wel heb ik genoten van de test in de Red Bull-bolide. Een ervaring die ik altijd mee zal nemen, toch heb ik er ook zoveel jaren later geen spijt van dat ik niet ben gegaan voor een kans in de Formule 1. Ik volg de sport nog steeds en moedig dan vooral Charles Leclerc aan!"

Dit seizoen zal de 45-jarige Loeb voor Hyundai zesmaal in actie komen tijdens rally-races in de strijd om het wereldkampioenschap.

0 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull