© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Loeb wint voor de tweede keer, Ten Brinke goed onderweg

Sebastian Loeb heeft zijn tweede dagzege in de Dakar Rally van 2019 binnen. De Fransman was iedereen te snel af over een afstand van 519 kilometer. Bernhard ten Brinke had na de problemen op donderdag de wind weer enigszins mee en opereerde keurig in de top tien.

Het was de Fransman Sebastian Loeb die welgeteld drie waypoints nodig had om zichzelf bovenaan de tijdenlijst te melden, om die leidende positie niet meer af te staan in het restant van de lange etappe.

De man die de etappe als snelste begon, heet Carlos Sainz (Mini), maar de Spanjaard stuitte op weg naar WP5 op problemen, waardoor hij ruim een halfuur verloor. Aan de finish was die marge opgelopen naar zo'n drie kwartier.

Daardoor heette de naaste belager van Loeb plots Nasser Al Attiyah (Toyota), maar de man uit Qatar verloor bij elke checkpoint meer en meer seconden, om uiteindelijk tien minuten prijs te geven op de rallylegende. Al Attiyah deed vandaag echter voldoende om zijn voorsprong in het klassement te behouden en uit te breiden op de rest van de top drie bij aan de vooravond van de rustdag.

Mini-coureurs Nani Roma en Stephane Peterhansel kwamen respectievelijk als derde en vierde over de meet. Roma verloor ruim 24 minuten, Peterhansel 26. Bernhard ten Brinke kende een redelijke goede dag en kon makkelijk meekomen in de top tien van het dagklassement.

Update: De special van vandaag werd gestaakt voorbij WP8 vanwege dichte mist. Indien er wordt teruggegrepen naar de tussenstand aldaar, wisselen Roma en Peterhansel (3e en 4e) van positie, en wordt Ten Brinke als achtste in de uitslag opgenomen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen