Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Tom Coronel

Lof uit Nederland voor Hamilton: "Wat hij heeft laten zien in gevecht met Verstappen was ongekend"

In de nieuwste RacingNews365-podcast wordt teruggeblikt op de knotsgekke ontknoping van het Formule 1-seizoen in Abu Dhabi. De heren zijn mening dat Max Verstappen de verdiende wereldkampioen is, maar zijn ook vol lof voor Lewis Hamilton.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Max Verstappen wist in Abu Dhabi de wereldtitel op zijn naam te schrijven. De Nederlander wist in de allerlaatste ronde Lewis Hamilton in te halen na een safety car-periode en won zo de race én het wereldkampioenschap. In de podcast van RacingNews365 wordt teruggeblikt op de Grand Prix van Abu Dhabi en het afgelopen seizoen.

De heren zijn van mening dat Verstappen het kampioenschap heeft verdiend, maar breken ook een lans voor Hamilton. “Er waren twee man die met kop en schouders boven de rest uitstaken", begint F1-expert Ruud Dimmers.

"Je hebt twee mensen nodig voor een goede dans zeggen ze altijd. Hij (Verstappen, red.) heeft aan Lewis een mega concurrent gehad dit jaar en ik wil Lewis Hamilton ook alle credits geven voor hoe hij gereden heeft dit jaar. Zeker die laatste vier, vijf races. Dat was echt ongekend wat hij liet zien."

'Zo'n spannend seizoen is er nog nooit geweest'

De F1-expert is ervan overtuigd dat er nog nooit zo'n spannende strijd voor de wereldtitel is geweest. "Ik volg de Formule 1 al sinds 1994 en ik heb veel gezien, maar een seizoen als dit seizoen heb ik nog nooit gezien. Echt nog nooit", zegt Dimmers.

Hij krijgt bijval van Tom Coronel. "De twee verschillende poppetjes hebben dit seizoen gemaakt", reageert de WTCR-coureur, die ook een verschil zit in rijstijl bij de twee coureurs, bevestigend.

"Max is natuurlijk altijd in de aanvallende rol. Hij is van het hem er altijd maar naast zetten en we zien wel waar het schip strandt. Hij heeft een beetje het 'boevige' en dat heeft Lewis niet. Hij is meer een gentleman-racer."

Groot verschil tussen Hamilton en Verstappen

Coronel legt de verschillen in aanpak van Verstappen en Hamilton duidelijk uit. "Lewis kijkt wat meer de kat uit de boom en Max denkt gewoon maar één ding: 'ervoor komen en dan zie ik daarna wel hoe lang ik ze achter me houd'."

"Lewis die heeft precies het omgekeerde. Die blijft er gewoon achter zitten, maakt een sterkte- en zwakte analyse en denkt op een gegeven moment: 'dan ga ik er nu voorbij'. Daar zie ik wel een groot verschil", aldus de WTCR-coureur.

Beluister de volledige nieuwste aflevering van de RacingNews365-podcast hieronder

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

27 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche