Lorenzo dolblij bij Honda: "Het begin is zeer goed te noemen"

07 jan. 17:15 René Oudman 0 reacties
Voor de tweede keer in twee jaar tijd zal Jorge Lorenzo in een ander pak te bewonderen zijn dan dat hij in het voorgaande jaar reed. Waar de Mallorcaan na het seizoen 2016 de overstap maakte van Yamaha naar Ducati, daar zal de 31-jarige tijdens het komende seizoen rijden in de kleuren van Honda. Aan de zijde van regerend kampioen Marc Márquez mag Lorenzo pogen een vierde wereldtitel in de koningsklasse van het motorracen te veroveren.

De eerste kennismaking is in ieder geval zeer positief verlopen, zo laat Lorenzo in een exclusief gesprek met zijn nieuwe sponsor Red Bull weten. De Spanjaard heeft geen enkel negatief woord over om het verloop van zijn twee testdagen voor Repsol Honda te beschrijven.

"De test in Valencia verliep precies zoals gehoopt. Het was mijn eerste test op de Honda. Tijdens mijn tweede test voor het team op het circuit van Jerez werd pas echt duidelijk hoe goed dit team is", jubelt Lorenzo. "Alles is zo strak georganiseerd, zo professioneel, ik zou haast het woord perfect willen gebruiken. Men schenkt zo ontzettend veel aandacht aan details, en daarnaast bovendien ook aan mij. Ze hebben me in die testdagen alles gegeven waar ik naar zocht en waar ik om vroeg."

"Ik voel me gewaardeerd door het team en dat blijkt voor mij uit alles. De machine is fantastisch. Ik denk dat ik nog wel het een en ander moet aanpassen aan mijn rijstijl - de machine moet zich wat meer naar mij gaan vormen - maar het begin is in ieder geval zeer goed te noemen."

Lorenzo veroverde naast drie wereldtitels in de MotoGP ook nog twee kampioenschappen in de opstapklassen. Tweemaal bleek de Spanjaard het beste in de inmiddels al ter ziele gegane 250cc.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen