Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lorenzo: "Ik begrijp waarom mensen denken dat ik arrogant ben"

Het MotoGP-seizoen belooft een van de spannendste jaren ooit te gaan worden. Er is een grote groep rijders die elke race kan strijden om de overwinning, waardoor er een groep kandidaten voor de wereldtitel is. Een van die titelkandidaten is Jorge Lorenzo. De vijfvoudig wereldkampioen maakte deze winter de overstap naar het grootste team op de grid, Respol Honda.

Bij het Repsol Honda-team is de Spanjaard teamgenoot van Marc Marquez. De twee zijn samen goed voor maar liefst twaalf wereldtitels. In het verleden was Lorenzo de teamgenoot van Valentino Rossi en in die jaren bouwde de uitgesproken coureur een haat-liefdeverhouding op met veel MotoGP-fans.

"Toen ik in de MotoGP belandde, kwam ik wat nonchalant en onwetend binnen. Die combinatie zorgde ervoor dat ik voor niemand bang was, niet voor de andere coureurs maar ook niet voor de kracht van de motor waarop ik reed." De Spanjaard heeft wel een idee waarom mensen hem als arrogant betitelen. "Rossi was namelijk mijn teamgenoot en ik gaf aan dat ik ook hem kon verslaan. Ik ben echter totaal geen arrogant persoon. Wel heb ik een uitgesproken mening en ben ik er nog steeds van overtuigd dat ik iedereen kan verslaan" aldus Lorenzo tegenover Dazn . Bij het team van Honda krijgt de Spanjaard de kans om te strijden voor een zesde wereldtitel. Daarvoor zal hij eenzelfde strijd moeten leveren als tijdens zijn voorlopig laatste gewonnen titel in 2015. "Mijn eerste MotoGP-wereldtitel in 2010 zal altijd mijn mooiste blijven. De gewonnen wereldtitel in 2015 was echter de moeilijkste om te veroveren. Dat kwam mede doordat ik de titel pas in de laatste race van het seizoen wist te winnen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'