Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lorenzo: "Marquez is moeilijker te verslaan in MotoGP dan Rossi"

Het MotoGP-seizoen gaat bijna van start. Aankomende zondag zal de eerste race van het seizoen worden verreden in de woestijn van Qatar. Dit jaar vormt het Repsol Honda-team met coureurs Jorge Lorenzo en Marc Marquez het zogenaamde ‘dreamteam’ van de grid. Lorenzo wijst zijn voornaamste concurrenten aan.

"Het is niet eenvoudig om één favoriet voor dit seizoen aan te wijzen", aldus Jorge Lorenzo tijdens een Youtube-sponsorevenement: "In de MotoGP zijn we de afgelopen jaren op een niveau gekomen waarin er wél tien rijders wedstrijden kunnen winnen. Dat is natuurlijk fantastisch voor de sport, maar voor ons coureurs is de sport nog zwaarder geworden. Om te winnen zul je voor iedere tiende van een seconde moeten vechten tijdens een raceweekend."

De vijfvoudig wereldkampioen besloot voor dit seizoen de overstap te maken van het Ducati-team naar het fabrieksteam van Honda. Daar zal Lorenzo de strijd aan moeten gaan met de inmiddels zevenvoudig wereldkampioen Marc Marquez: "Ik hoop dat Marquez als teamgenoot eenvoudiger is te verslaan als Valentino Rossi. Echter verwacht ik dat hij juist veel moeilijker te verslaan is dan Valentino. Marquez is pas zesentwintig, is sneller, agressiever en heeft een enorme honger om nog meer prijzen te winnen." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie