Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Lunchupdate: Red Bull verliest kostbare testtijd, maar is wel zeer snel

Na een zeer succesvolle eerste testweek voor Red Bull zal het team met gemengde gevoelens terugkijken op de eerste ochtendsessie van de tweede testweek.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het Red Bull-team kwam namelijk zeer langzaam op gang deze woensdagochtend op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Na een enkele installatieronde keerde Alexander Albon terug naar de pitstraat, waar hij tot ongeveer 12:00 uur bleef staan met problemen aan de achterwielophanging van de RB16. Drie kostbare uren gingen er zo verloren.

Tijdens het laatste uur van de ochtendsessie wist Albon toch nog 29 ronden neer te zetten en reed hij ook een hele snelle tijd. Een 1.17,550 op de harde C2-band, waarmee hij 0,012 seconde sneller was dan Lewis Hamilton, die op dezelfde band zijn snelste ronde reed.

Wat betreft het aantal afgelegde ronden viel Red Bull woensdagochtend echter in het niet bij de concurrentie. Lewis Hamilton legde 89 ronden af, terwijl Albon dus niet eens tot 30 ronden kwam. Sebastian Vettel wist eveneens meer dan 80 ronden af te leggen, al spinde hij wel één keer tijdens de ochtendsessie.

Bovenaan het scorebord pronkt de naam van Alfa Romeo-testcoureur Robert Kubica, die met een 1.16,942 met afstand de snelste man op de baan was, al was zijn ronde wel overduidelijk een kwalificatiesimulatie, aangezien hij op de zachte C5-band reed.

Andere teams met problemen deze ochtend waren AlphaTauri, dat net als grote broer Red Bull drie uur lang stil stond. Williams-coureur Nicholas Latifi kwam ook stil te staan, zij het op de baan, waarna zijn FW43 op de takelwagen terug naar de pitstraat moest worden vervoerd.

3 reacties