Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lyrische Marko: "Max Verstappen vloog iedereen voorbij"

Uitgerekend tijdens de Grote Prijs van Rusland demonstreerde Max Verstappen opnieuw dat hij de inhaalkoning van de Formule 1 is. Gestart vanaf de negentiende plek stoomde de Red Bull coureur in slechts een paar rondjes de top tien binnen. Zijn ontdekker Helmut Marko steekt zijn bewondering dan ook niet onder stoelen of banken.

"Rechts, links, onder of boven, zijn tegenstanders zagen Max totaal niet aankomen. Hij vloog ze gewoon voorbij," aldus Marko tegenover het Duitse Bild.

Marko liet na afloop van de kwalificatie al weten dat een tweede startrij in Rusland mogelijk was geweest. Zowel Verstappen als ook Ricciardo waren volgens hem in staat om zich te kwalificeren voor de beide Ferrari's. Door diverse gridstraffen waren beide coureurs veroordeeld tot een inhaalrace waarbij vooral het gemak waarmee Verstappen zich een weg naar voren baande, op viel. Ronden lang lag de 21-jarige Nederlander zelfs aan de leiding van de race. Ook voor Verstappen was het genieten op het Sochi Autodrom. "Ik had er geen rekening mee gehouden dat we zo ver naar voren konden komen. Mijn auto was echt goed in de race."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"