Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Magnussen: 'Als het droog blijft zitten we er bij'

Van Haas F1 wordt na de positieve resultaten bij de wintertest in Barcelona veel verwacht. Na de vrije trainingen van vandaag is die verwachting niet veranderd. Haas F1 verwacht zelfs het vierde team te worden bij de Grand Prix van Australië dit weekend.

De sfeer zit er na de vrije trainingen goed in bij het team van Haas F1. De resultaten waren positief: het gat tussen de tijd van Romain Grosjean en de beste tijd van Lewis Hamilton was slechts zeven tienden en ook Kevin Magnussen manifesteerde zich in de top tien. Grosjean had naar eigen zeggen een goede dag: "De auto voelt goed. De jongens hebben heel goed werk verricht. Het is een goede zaak dat we kunnen concluderen dat we ook op een andere baan met andere temperaturen goed uit de verf komen. Er zijn wel dingen die we kunnen verbeteren aan de auto maar over het algemeen ben ik erg tevreden."

Magnussen had een aantal kleine problemen, maar niets met grote gevolgen. "Er waren geen grote, maar kleine, irritante issues die ons belemmerden van de hoeveelheid runs die we wilden doen. We hebben wel een gevoel gekregen voor de auto en dat gevoel is goed . Ik heb zin in morgen." Waar sommige teams hopen op regen, hoopt 'KMag' op een droge kwalificatie en race. "Als het droog blijft is het gevoel goed. Ik denk dat we er dan bij zitten met ons goede pakket."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"