Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Magnussen: 'Blijf bij Haas tot er een F1-topteam aanklopt'

F1-coureur Kevin Magnussen is blij met zijn rol binnen Haas F1, maar droomt van een kans bij een topteam. De Deen werd het afgelopen vaak bekritiseerd vanwege zijn agressieve rijstijl.

Voor het eerst in zijn F1-carrière komt Kevin Magnussen voor het tweede jaar op rij uit voor hetzelfde team. Bij Haas voelt Magnussen zich prima op zijn plaats. " Ik ben in staat geweest om een deel van de druk die er bij het leven van een F1-coureur hoort van me af te laten glijden. Ik geniet van het racen, de auto's en de wedstrijden." " Ik ben erg gefocust en werk hard. Daar geniet ik meer van en de druk is minder. Het is werk is makkelijker als je er plezier aan beleeft. Ik geniet van mijn werk, de samenwerking met de crew en de werkwijze en mentaliteit van het team."

De carrière van Magnussen verliep tot op heden niet zoals gedroomd. In 2014 maakte hij zijn debuut bij McLaren, maar het team verkoos een jaar later Button boven hem. Bij Renault kreeg de Deen een herkansing in 2016, maar het boterde niet tussen Kevin en het team. Eindelijk lijkt Magnussen op zijn plaats te zijn. " Het was lastig om in 2015 vanaf de zijlijn toe te kijken toen ik mijn stoeltje bij McLaren verloor. Daarna heb ik me terug geknokt, maar werd ik gebruikt bij Renault." Bij Haas zag de wereld er compleet anders uit voor Magnussen: " Ik voel me meer op mijn gemak en kijk ernaar uit om komend seizoen te starten bij een team dat ik ken." Kevin Magnussen droomt nog altijd van de overstap naar een topteam en wil die droom nog niet opgeven. " Natuurlijk hoop ik op een dag de kans krijg om voor een topteam te racen. Ik zou er vanzelfsprekend voor gaan! We dromen allemaal, maar tot dat gebeurt ben ik blij bij Haas."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"