Magnussen blinkt uit met P5: "Maar iedereen is nerveus voor morgen"

29 sep. 2018 16:15 René Oudman 0 reacties
Nadat de Red Bulls zich niet vertoonden in het tweede kwalificatiesegment, wisten de koplopers van de middenmoot dat P5 in het verschiet lag. Uiteindelijk ging Kevin Magnussen met de felbegeerde vijfde positie en de titel 'best of the rest' aan de haal.

De Deen maakt zich ondanks het goede kwalificatieresultaat wel een beetje zorgen. Hij start namelijk op hypersofts, waar de coureurs buiten de top tien vertrekken op een hardere compound. Een scenario zoals dat zichtbaar was in Singapore, is ook in Rusland niet ondenkbaar.

"Natuurlijk ben ik heel erg blij met dit resultaat, P5 is heel goed voor ons", klinkt een opgeluchte Magnussen in zijn eerste reactie. "We gaan zien hoe het in de race op hypersofts gaat. Sommigen zijn wel wat nerveus vanwege die band, hopelijk voor ons heeft iedereen binnen de top tien er moeite mee. Het wordt een lastige eerste stint, maar daarna kunnen we op een compound naar keuze rijden."

Waar Haas met twee wagens in de top tien mag starten, daar kwam tegenstander Renault er niet aan te pas. Nico Hülkenberg en Carlos Sainz reden niet in Q2 en werden daardoor automatisch uitgeschakeld. Het tweetal start zondag als elfde en twaalfde en heeft een vrije bandenkeuze. Toch ziet het tempo dat Renault kan overleggen, er niet waanzinnig goed uit.

"Romain (Grosjean, red.) en ik beginnen samen in de top tien, dus hopelijk kunnen we weer mooie punten binnenhalen. We moeten terugkeren in de strijd om de vierde plaats in het constructeurskampioenschap. Wat betreft de banden: in de trainingen merkten we dat wij op zich vrij lang door kunnen op de hypersoft, we zijn er echter niet heel snel op. Op zondag is de baan meestal wat warmer, dus wat dat betreft zou het beter moeten gaan."

Naast Haas en Force India wist ook Sauber met twee wagens Q3 te halen, tot verbazing van Magnussen. "Ja, zelfs Sauber leek sterk, dus P5 is een goede positie. Het is een vreemde plaats als 'best of the rest' en je wilt je morgen ook niet teveel bemoeien met de toppers. We gaan het zien", besluit K-Mag.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen