© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Magnussen boos op Hamilton: 'Ik pak hem wel terug tijdens de kwalificatie'

29 jul. 2017 07:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Voor de tweede Grand Prix op rij kreeg Lewis Hamilton felle kritiek te verduren van de coureurs van Haas F1. In Engeland hield de Brit Romain Grosjean op tijdens de kwalificatie, wat leidde tot een conflict in de media. In Hongarije was teamgenoot Kevin Magnussen niet te spreken over de rijstijl van de Mercedes-coureurs.

Lewis Hamilton maakt zich wederom niet populair bij Haas F1

Voor Kevin Magnussen was het een korte dag in Hongarije. Doordat Antonio Giovinazzi tijdens de eerste vrije training zijn bolide in de prak reed, kwam de Deen pas in de slotfase in actie.

Magnussen was bezig aan zijn run, maar werd daarbij opgehouden door Lewis Hamilton. Op de boordradio liet de Haas-coureur zijn ongenoegen al blijken en na de training liet hij weten dat het gedrag van Hamilton niet acceptabel is.

"Er was niemand bij hem in de buurt, maar hij ging extreem langzaam rijden in de laatste sector terwijl er niemand voor heem reed. Ik was aan een goede ronde bezig."

"Wat Lewis deed was gewoon niet nodig, maar hij reed gewoon erg langzaam. Hij rijdt altijd in de weg, dus het is niets nieuws," laat Magnussen aan Autosport.com weten.

Volgens Magnussen is het voor hem niet zo moeilijk om zijn gram te halen. Hamilton komt volgens hem nog wel aan de beurt. Op de vraag of hij over het incident met Lewis heeft gesproken liet de Deen weten dat dit niet het geval is.

"Ik spreek eigenlijk nooit echt met hem. Maar wat kan ik hier aan doen? Ik rij niet in zijn auto. Sommige coureurs hebben gewoon maling aan anderen. Op een dag pak ik hem tijdens de kwalificatie wel terug als hij aan een snelle ronde bezig is. Hij doet niets onreglementairs, maar het is niet respectvol." 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen