Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Magnussen haalt uit: "Door McLaren kwam ik niet bij topteams op de radar"

Kevin Magnussen rijdt momenteel zijn ronden voor het team van Haas, maar als hij in zijn beginjaren een betere kans van McLaren had gehad, dan was dat misschien wel anders geweest.

Kevin Magnussen 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Kevin Magnussen kwam in 2014 als 22-jarige bij het team van McLaren in de Formule 1 terecht. Tijdens zijn eerste race in Australië maakte hij meteen indruk door als derde te finishen. Door een diskwalificatie van Ricciardo zou hij uiteindelijk zelfs als tweede worden geclassificeerd. Tot nu toe is het nog steeds de enige podiumfinish uit zijn carrière.

Aan het einde van dat seizoen, dat hij met 55 punten als elfde afsloot, was de Deen in de veronderstelling dat hij ook in 2015 McLaren-coureur zou zijn. Uiteindelijk liep dat compleet anders, toen bleek dat niemand minder dan Fernando Alonso naar het team kwam en Jenson Button de concurrentiestrijd om het tweede stoeltje won en Magnussen opeens zonder Formule 1-zitje zat.

"Mij was door het team verteld dat ik ook in 2015 een Formule 1-stoeltje bij McLaren zou hebben", zo begint Magnussen zijn verhaal in gesprek met Auto Motor und Sport. "De teamleiding gaf mij een gerust gevoel, maar op het laatste moment verloor ik mijn stoeltje. Toen was het al december en had ik geen tijd meer om naar een nieuwe uitdaging in de Formule 1 te zoeken. Ik ben er zeker van dat er kansen zouden zijn geweest als het team mij eerder had geïnformeerd."

"Daardoor moest ik een jaar doorbrengen als test-coureur, wat mijn Formule 1-loopbaan op de lange termijn geen goed heeft gedaan. In zo'n vroeg stadium van je carrière moet een jonge coureur veel leren en ervaring opdoen, maar als test-coureur gaat dat natuurlijk moeilijk. Als je die ervaring mist, dan is het lastig om terug bij de topteams op de radar te komen. Gelukkig zit ik nu bij Haas op mijn plek, maar het had zomaar allemaal anders kunnen zijn", aldus Magnussen.

Forbidden

Weddenschappen Kevin Magnussen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten