Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Magnussen haalt uit na klapper met Perez: "Hij was me aan het intimideren"

Kevin Magnussen en Sergio Perez vlogen er samen keihard vanaf bij de start van de Grand Prix van Monaco. Magnussen blikt er in Canada nog eens op terug en blijft bij zijn standpunt: Perez zat fout.

Magnussen crash Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ook in Canada gaat het nog veel over de zware startcrash van Kevin Magnussen en Sergio Perez tijdens de Grand Prix van Monaco. Het duo raakte elkaar in de tweede bocht, met een grote klapper tot gevolg. Magnussen was er na afloop als de kippen bij om de schuld bij Perez te leggen en blijft ook nu bij zijn standpunt.

"Ik heb het moment natuurlijk vaak terug gekeken", vertelt Magnussen tegenover onder meer RacingNews365. "Het is altijd een ding als het gebeurt, maar je mening verandert vaak als je het vanaf de buitenkant ziet. In dit geval is mijn mening niet echt veranderd. Ik wilde natuurlijk niet dat dit incident zou plaatsvinden, want het levert veel kosten op voor het team. Het was onnodig."

Magnussen legt daarna uit waarom hij Perez nog steeds de schuldige van het incident vindt. "Hij heeft me gezien en ik wist dat hij me gezien had. Als je dat niet zeker weet, denk ik dat het risico groter is. In dat geval zou ik me ook terugtrekken uit het gevecht. Het was voor mij alleen duidelijk dat hij me had gezien, dus ik dacht dat hij me ruimte zou laten. Ik vertrouwde daarop en achteraf had ik dat niet moeten doen. Het verandert alleen niet dat hij me geen ruimte gaf. Met mijn ervaring had ik misschien moeten weten dat coureurs niet altijd ruimte geven."

Intimideren

Maar had de crash echt niet voorkomen kunnen worden? "Je komt op het punt dat je niets meer kan doen en je aan hem overgeleverd bent. Maar ik had het volste vertrouwen dat hij me had gezien, want hij kwam naar rechts om te verdedigen zodra ik momentum had. Er is geen twijfel over dat hij me heeft gezien. Ik heb zijn onboard bekeken en zag dat hij meermaals zijn spiegel controleert."

De Deen wil het niet groter maken dan het is, om daarna toch een steek onder water uit te delen. "Ik zie Checo niet als dirty driver, maar ik was verrast dat hij me geen ruimte gaf. Hij was me gewoon aan het intimideren door me in de muur te duwen, zodat ik me uiteindelijk zou terugtrekken. Ik vind alleen niet dat we zo zouden moeten racen. Hij kan niet ontkennen dat hij me heeft gezien."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"