Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Magnussen kon Russell vervangen bij Williams: "Pure idioterie!"

Het was misschien wel het meest bijzondere 'nieuwtje' dat boven tafel kwam in de aanloop naar dit raceweekend. Kevin Magnussen die het stoeltje van George Russell bij Williams over kon nemen per 2021? De Deen zelf noemt dat aanbod 'pure idioterie'.

Russell Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

De Formule 1 moet het dit seizoen stellen zonder de Deen Kevin Magnussen, nadat duidelijk werd dat er bij Haas F1 geen plek meer voor hem was. Bij Haas niet, maar bij Williams wel, zo staat te lezen in zijn boek.

"Ik had een patstelling bereikt, maar ik had een kans om door te gaan in de Formule 1, want er was contact met Williams. Echter, ik moest flink wat sponsoren of een goedgevulde portemonnee meenemen, precies zoals dat in het verleden het geval was bij McLaren en Renault."

Had hij dat gedaan, dan was volgens Magnussen het zitje voor hem geweest. Lange tijd ging hij ervan uit dat hij in dat geval Nicholas Latifi op zou volgen, maar niets bleek minder waar: "Williams zag in mij de vervanger van George Russell. Ik dacht nog 'wat is dit voor een team?'"

"Russell laten gaan om vast te houden aan Latifi zou krankzinnig zijn geweest, pure idioterie. Russell is een megatalent en won zowel de GP3 als de Formule 2 in zijn eerste seizoen, die hoort zijn stoeltje niet te verliezen. Williams had beter de Canadees eruit kunnen werken. Met Russell en Magnussen (hijzelf dus, red.) had je denk ik een sterke line-up gehad."

Magnussen koos uiteindelijk voor een nieuw avontuur in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap, waarin hij de teamgenoot werd van de Nederlander Renger van der Zande bij het team van Chip Ganassi.

Ook interessant:

Coronel blikt vooruit op de GP van Mexico. Moet Lewis Hamilton nog een gridstraf incasseren en wat wordt de top drie van de race? En oh ja, hoe heet het land ook alweer waar geracet wordt? Mexico? Maxico?

Formule 1 GP Mexico 2021 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull in actie met nieuwe coureur tijdens eerste training GP Spanje