Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Magnussen neemt Max Verstappen niets kwalijk

In de slotfase van de race raakten Kevin Magnussen bijna Max Verstappen. De Nederlander gaf hem weinig ruimte bij het aanremmen van de chicane, waarop de Haas-coureur door het gras ging. Na afloop nam hij Verstappen niets kwalijk.

Kevin Magnussen lag op een tiende positie, maar wist dat de Red Bull-coureur veel sneller was. Verstappen plaatste een succesvolle inhaalactie aan het einde van het rechte stuk, maar miste zijn rempunt in de chicane. Magnussen probeerde vervolgens om de Nederlander weer in te halen bij de volgende chicane, maar kreeg weinig ruimte. Voor de camera's van Ziggo was hij na afloop niet boos op de Nederlander " Ik wilde het punt graag hebben, maar we waren niet snel genoeg. Max was veel sneller dan mij." "Er was geen contact, maar ik zat nog aan de buitenkant bij bocht 4. Max gaf me geen ruimte om aan te remmen waardoor ik op het gras kwam en de bocht miste. Ik geef hem er de schuld niet van, het hoort bij het racen."

Ondanks dat hij Verstappen niets kwalijk neemt, vindt de Deen dat de wedstrijdleiding duidelijk moet zijn in wat er wel en niet mag. Een opvallend moment deze race was toen Palmer vijf seconden straf kreeg voor het afsteken van de chicane, terwijl Alonso hem daar toe dwong. " Ik vind het bijzonder dat de stewards hier niet op reageren, terwijl ze voor andere zaken wel straffen uitdelen. Max had geen straf verdiend, want ik vind dat we nooit bestraft moeten worden voor deze acties. Alleen moeten ze dan ook niemand straffen en niet de ene keer wel en de andere keer niet."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'