Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Magnussen niet bestraft voor bizarre actie op Leclerc

Tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Spanje heeft Kevin Magnussen zich wederom niet populair gemaakt. Magnussen blokte op het rechte stuk de snellere Sauber van Leclerc met een dwaze manoeuvre. Hiervoor is de Haas F1-coureur niet bestraft.

Kevin Magnussen werd na de Grand Prix van Azerbeidzjan ook al hevig bekritiseerd door de media en coureurs. Bij de tweede herstart maakte Magnussen een heftige verdedigende actie waardoor Pierre Gasly bijna met 300 kilometer per uur in de muur belandde. Tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Spanje blokte Magnussen op het rechte stuk Leclerc. De Sauber-coureur was duidelijk sneller en wilde voorbij aan de Haas-coureur. Over de boordradio uitte Leclerc zijn ongenoegen over de dwaze actie. Na afloop van de training moest Magnussen wederom naar de wedstrijdleiding. Zij gaven hem slechts een reprimande, waardoor hij een straf ontliep. De beelden van zijn actie vindt je hier, inclusief de boordradio van Leclerc:

994911386198200320

"He needs to understand he's not alone on the track" Charles Leclerc was less than impressed with Magnussen in FP1 #F1 🇪🇸 #SpanishGP pic.twitter.com/9nnfPRHC6E — Formula 1 (@F1) 11 mei 2018

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi