Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Magnussen opnieuw zwaar bestraft, schorsing komt heel dichtbij

Kevin Magnussen begint steeds meer tegen een schorsing aan te lopen. De Deen kende een verschrikkelijk weekend in Miami en moet enorm op zijn tellen gaan passen. Magnussen kruipt namelijk erg dicht richting de grens van 12 strafpunten, wat één race schorsing zou betekenen.

Magnussen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Kevin Magnussen zal met weinig plezier terug kijken op de Grand Prix van Miami. In de sprintrace kreeg de Deen maar liefst 35 seconden tijdstraf én kreeg hij opnieuw drie strafpunten op zijn licentie. En dat is niet voor het eerst dit seizoen, want ook in Saoedi-Arabië en China kreeg Magnussen strafpunten op zijn licentie. Dankzij de drie punten in de sprintrace in Miami kwam Magnussen al op acht strafpunten. En daar komen nu opnieuw twee strafpunten bij, omdat hij Logan Sargeant uit de race kegelde. Overigens kreeg Magnussen na de race ook nog eens 20 seconden tijdstraf wegens het betreden van de pitstraat zonder banden te wisselen.

Dat betekent dat een schorsing steeds dichterbij begint te komen. In de Formule 1 mag je maximaal twaalf strafpunten op je licentie hebben en Magnussen komt nu dus al op tien. Na een jaar vervallen de strafpunten, alleen Magnussen zit in de situatie dat hij met nul strafpunten aan het seizoen begon. Dat betekent dat hij het hele jaar nog aan deze punten vast zit en dus nog negentien races flink moet gaan oppassen.

Wat hangt Magnussen boven het hoofd?

Want zodra Magnussen die twaalf punten aantikt, is het meteen klaar met de Deen. Magnussen zal dan één raceweekend moeten uitzitten. Het voordeel is wel dat hij dan weer op nul kan beginnen. Het kwam overigens nog nooit voor dat een coureur een race schorsing moest uitzitten, naar aanleiding van het overschrijden van het aantal strafpunten.

De laatste coureur die geschorst werd voor één race was Romain Grosjean, naar aanleiding van de gigantische crash bij de start van de Grand Prix van België in 2012. De Fransman was dat seizoen al bij meerdere incidenten betrokken en leek het kampioenschap negatief te gaan beïnvloeden, waardoor de Formule 1 hem niet liet deelnemen aan de GP van Italië. Na dit incident introduceerde de Formule 1 dit systeem om dergelijke praktijken te voorkomen. Twaalf jaar laten kan Magnussen nu de eerste coureur worden die de 'magische' grens van twaalf punten gaat overschrijden. Wordt vervolgd...

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco