Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Magnussen realistisch: "Red Bull is moeilijk te achterhalen door Haas F1"

Het was de grote baas van kersvers Haas F1-titelsponsor William Storey die suggereerde dat Haas F1 'wel even de vloer aan zou vegen met Red Bull'. Kevin Magnussen is na de openingsrace van 2019 realistischer.

In 2019 staan er twee door energiedrankjesfabrikanten gesponsorde Formule 1-teams op de grid. De nieuwkomer, Rich Energy, heeft maar één doel: met Haas F1 Red Bull Racing verslaan.

"Maar dat gaat dit jaar wel heel erg lastig worden", zo geeft Kevin Magnussen toe in de week na de Grand Prix van Australië. De Deen was 'best of the rest', maar meer lijkt er voor het in het zwart gehulde team niet in te zitten in 2019. "We liggen ver achter de drie traditionele topteams, waaronder ook Red Bull. Daar komt nog eens bij dat dat team de auto doorgaans goed weet door te ontwikkelen, beter nog dan Mercedes en Ferrari." In plaats van naar voren te kijken weet Magnussen dat het team concurrenten als Renault in de gaten dient te houden. Vorig jaar waren het de Fransen die beslag wisten te leggen op de vierde plaats bij de constructeurs. "Ik denk dat het dit jaar ook weer heel spannend zal worden. We kunnen natuurlijk niet al te ver in de toekomst kijken, maar in Australië zaten we dichtbij elkaar, misschien nog wel dichter dan in 2018."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden