Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Magnussen richt zich tot 'goed betaalde' Verstappen en co: "Hou je mening voor je"

Tijdens het Formule 1-weekend in Las Vegas liet Max Verstappen zich in aanloop naar de race zeer kritisch uit over alle poespas die erbij het weekend in de gokstad kwam kijken. Niet al zijn collega coureurs zitten echter op een lijn met de drievoudig F1-kampioen.

Magnussen US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen was erg kritisch over de show in Las Vegas. 99% van het weekend draaide daar volgens de Red Bull-coureur namelijk om. De ene procent draaide het om racen, maar ook daar was hij in eerste instantie geen fan van. Een van de doornen in het oog van de Nederlander was de openingsshow op donderdag, waarbij de coureurs vol bombarie op een podium aan het publiek werden voorgesteld.

Verstappen voelde zich naar eigen zeggen 'als een clown', maar niet al zijn collega coureurs zijn het er mee eens dat het zo'n bizarre show as in Las Vegas. Daniel Ricciardo vertelt bijvoorbeeld dat hij wel eens gekker heeft meegemaakt in de koningsklasse van de autosport.

"Ik heb al eens slechtere weekenden gehad qua media. Dit was zeker een van de drukkere, maar niet een van de gekste. Op donderdag waren we heel laat klaar. Als dat niet zo was geweest, dan was het weekend oke geweest. Druk, absoluut, maar oke. Donderdag zat op het randje, verder was het niet heel gestoord."

De kritiek van anderen, daar is Ricciardo het dan ook niet helemaal mee eens. "Op donderdag hadden we de ceremonie, maar dat nam niet al te veel tijd in beslag. Sommige coureurs waren er niet blij mee, dat heb ik gezien, maar om eerlijk te zijn vond ik dat zij wat overdreven. Zo erg was het niet. Begrijp me niet verkeerd, ik wil niet meer verplichtingen, maar het was te overzien als je bedenkt hoe gek het had kunnen zijn."

Magnussen: "Hou je mening voor je"

Ook Magnussen kon zich niet vinden in de kritiek van sommigen. Zonder het beestje bij naam te noemen verwees hij naar de criticasters en vond hij dat de F1-coureurs met hun riante salarissen weinig recht tot klagen hadden.

"Het is prima om een mening te hebben, maar misschien moet je die maar gewoon lekker voor je houden. We hebben allemaal hele mooie salarissen en hebben een goed leven, allemaal hierdoor. Daarom zouden we eigenlijk juist wat meer waardering moeten tonen", aldus de korte maar krachtige reactie.

Ook interessant:

Verstappen kraakt én maakt de show in Las Vegas

Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk: kom er maar in! Wat vonden jullie van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas?

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust