© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Magnussen: 'Tijd bij McLaren en Renault was horror'

13 aug. 2018 15:45 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1-carrière van Kevin Magnussen kende een uiterst stroeve start. Bij McLaren en Renault kwam de Deen niet goed uit de verf, maar nu maakt hij meters bij Haas F1. Magnussen blikt terug op de 'horrorperiode' uit zijn carrière.

"Ik zat in een flow tot ik in de Formule 1 terecht kwam, waar deze abrupt doorbroken werd. McLaren was dat jaar erg instabiel door een machtsstrijd", blikt Magnussen terug op zijn debuutjaar in 2014 bij McLaren. Uiteindelijk moest hij wijken omdat het team de voorkeur gaf aan het duo Button en Alonso.

Na een jaar werkloos thuis te zitten keerde Magnussen in 2016 terug in de F1 bij het team van Renault. Ook daar rommelde het bijzonder. De Fransen namen Lotus eind 2015 over en waren nog volop bezig met het herstructureren van hun team.

"Ze hebben me niet om de juiste redenen vastgelegd. Ik kreeg geen ondersteuning op momenten dat daar behoefte aan was. Ik heb goed werk geleverd, maar voor Renault was voor aanvang als duidelijk dat ik niet hun ideale man was."

Wederom kon Magnussen na één jaar al op zoek naar een nieuwe werkgever. Deze vond hij in het team van Haas F1, waarvoor hij nu aan zijn tweede opeenvolgende seizoen bezig is. "Ik heb nog nooit zoveel plezier beleefd aan de Formule 1 of een auto gehad die zo goed was. Nu heb ik het gevoel dat ik echt gewaardeerd word", spreekt een enthousiaste Magnussen over zijn tijd bij Haas.

De verwachting is dat Kevin Magnussen in 2019 ook voor haas F1 rijdt. Zijn prestaties dit seizoen zijn uitstekend en het Amerikaanse team heeft baat bij stabiliteit. Mogelijk dat Ferrari-talent Charles Leclerc voor zijn goede prestaties wordt beloond met een overstap van Sauber naar Haas.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen