Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Magnussen wil vol voor nieuw F1-avontuur gaan: "Hopelijk valt alles op zijn plek"

Haas maakte op de donderdag in Hongarije bekend dat Kevin Magnussen het team aan het einde van dit seizoen zal verlaten, maar de Deen gaat niet bij de pakken neer zitten. Hij is naar eigen zeggen al druk in de weer met het overwegen van andere opties.

Kevin Magnussen zal het team van Haas eind dit seizoen gaan verlaten. Er werd al langere tijd gespeculeerd over de toekomst van de Deen, maar Haas bracht het nieuws vlak voor de Grand Prix van Hongarije dan toch naar buiten. Hij begon in 2017 aan zijn eerste periode bij de Amerikaanse renstal, maar moest, net als Romain Grosjean, in 2021 plaats maken voor Mick Schumacher en Nikita Mazepin. In 2022 keerde hij echter weer terug bij Haas om daar nog eens drie jaar door te brengen.

Aan dat tijdperk komt nu echt een einde, want hij zal de Amerikaanse renstal eind dit jaar dus verlaten. Toch geeft Magnussen tegenover onder meer RacingNews365 wel toe dat hij al druk bezig is met het overwegen van zijn andere opties. "Ja, daar ben ik zeker al mee bezig. Ik had het leuk gevonden om mijn carrière bij Haas voort te kunnen zetten en ik denk ook dat het mooi zou zijn om te zien hoe we vruchten kunnen plukken van het momentum dat we de afgelopen tijd opgebouwd hebben."

"Maar er zijn nog genoeg andere projecten te vinden en er zijn ook nog een aantal stoeltjes beschikbaar in de Formule 1 die voor mij nog wel eens interessant kunnen zijn. Carlos Sainz houdt de rijdersmarkt natuurlijk een beetje tegen op dit moment, maar uiteindelijk komt het wel weer op gang. Ik denk dat het op dit moment gewoon het beste is om me te focussen op de races en daar het beste uit te halen. Op die manier kom ik ook weer in aanmerking voor die beschikbare stoeltjes en hopelijk valt alles dan weer op zijn plaats."

Magnussen ziet het wel zitten om nog een aantal jaar in de Formule 1 te blijven, maar snapt ook dat daar een keerzijde aan zit. "Ik denk niet dat je zoiets altijd hoeft te begrijpen om het ergens mee eens te kunnen zijn. Je kan naar sommige coureurs kijken en je afvragen of je beter bent dan zij, maar dat maakt allemaal eigenlijk niets uit. Het is gewoon een feit dat zij ook racen en zo is het nu eenmaal."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'