Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Magnussen zich van geen kwaad bewust: "Moest het teamspel spelen"

De coureur met de meeste straffen na de sprintrace van Miami? Kevin Magnussen. De Deen ontving maar liefst vier straffen na een flink gevecht met Lewis Hamilton en vindt dat zelf nog terecht ook. Daarnaast legt hij de schuld ook niet bij Hamilton of zichzelf.

Magnussen sprintrace Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als er iemand hard aan het werk was tijdens de sprintrace in Miami, dan was het Kevin Magnussen wel. De Haas-coureur ving de sprintrace als 14e aan, maar had een uitstekende start en wist zich naar voren te rijden. Dit ging goed, totdat zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton op zijn staart zat. De twee zijn allebei fel en dat resulteerde in een flink gevecht om de achtste positie.

Hamilton probeerde Magnussen na wat speldenprikjes te passeren, waardoor de Haas-coureur wijd ging en Hamilton raakte. Een straf was het gevolg, waarna Magnussen zijn teamgenoot Nico Hulkenberg probeerde te helpen en Hamilton nog eens van de baan drukte. Uiteindelijk kreeg de Deen in totaal vier straffen en viel hij dus ver terug.

DRS 'teruggeven'

Magnussen is zich na afloop van geen kwaad bewust. Voor de camera van Sky Sports komt de Deen geïrriteerd over, maar hij is niet verbaasd dat hij zoveel straffen ontving: "Alle straffen waren verdiend, maar ik moest het teamspel weer spelen."

De Haas-coureur verdedigde dus voor zijn teamgenoot Nico Hulkenberg. "Ik zat in een heel goede positie achter Nico (Hulkenberg) en aan het begin van de race won ik veel posities. Uiteindelijk reed ik op P8. Ik beschermde goed tegen Lewis omdat ik de DRS van Nico en een goed tempo had, maar toen sneed Nico de chicane af en verloor ik de DRS." Hier vindt de teamgenoot wel wat van: "Nico had mij de DRS terug kunnen geven, want dan waren we makkelijk op P7 en P8 geëindigd."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"