Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Manager Alonso: 'Ik ben per toeval zijn manager'

Luis Garciá Abad is per toeval manager geworden van Fernando Alonso. Garciá Abad was namelijk eerst actief op de marketingafdeling van het van origine Nederlandse Leaseplan en dacht nooit aan de Formule 1 als werkomgeving.

Luis Garciá Abad (51) is via de marketingwereld in de Formule 1 beland, maar ambieerde dat helemaal niet. In een interview met Formule1.nl zegt de Spanjaard dat zijn kennismaking met de Formule 1 'puur toeval' was. Garciá Abad werkte voor Leaseplan op de marketingafdeling en kwam met een plannetje om de Spaanse klanten iets extra's te bieden. "We besloten namens Leaseplan enkele jonge karters te contracteren om voor de klanten een rijopleiding te creëren en Fernando was daar een van." Toentertijd was Fernando Alonso vijftien jaar oud. "We hebben hem later ook geholpen om een stoeltje te krijgen in de singleseaters. Toen wist ik helemaal niet dat hij in de Formule 1 zou geraken, maar sommige dingen gebeuren nu eenmaal."

Uiteindelijk werd Garciá Abad marketingdirecteur van Leaseplan en de Nederlandse firma bleef Alonso steunen. Mede dankzij Nederlands sponsorgeld werd hij Formule 1-coureur bij Minardi. Daar werd zijn talent al snel door alles en iedereen gespot. Niet veel later werd hij fabriekscoureur bij Renault en toen kreeg Garciá Abad een telefoontje de tweevoudig wereldkampioen in wording: "Hij belde mij of ik hem in het eerste jaar misschien wilde steunen." Als antwoord nam Garciá Abad onbetaald verlof bij Leaseplan. Sindsdien is hij niet meer teruggekomen. "Ze wachten al veertien jaar op mij en ze kunnen blijven wachten."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"