Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Rosberg

'Manager' Rosberg helpt Perez met advies om Verstappen te verslaan

Op papier kan iedereen in de Formule 1 wereldkampioen worden, maar in de beste auto is dat toch even wat makkelijker. Dit jaar beschikken Max Verstappen en Sergio Perez over die auto, maar het lukt laatsgenoemde niet echt om in de titelstrijd te komen. Nico Rosberg geeft advies.

Nico Rosberg weet zelf heel goed hoe het is om tegen een ongelooflijk sterke teamgenoot, misschien wel een van de allerbesten ooit in de Formule 1, te strijden. Jarenlang streed de Mercedes-coureur tegen Lewis Hamilton en in 2016 lukte het hem om wereldkampioen worden. Rosberg won, Hamilton verloor.

Direct na zijn eerste titel zette hij een punt achter zijn F1-carriere, maar als analist en commentator en gewoonweg als liefhebber en oud-coureur spotten we Rosberg regelmatig in de F1-paddock. Nu Max Verstappen domineert en Sergio Perez er niet echt in de buurt bij komt, kruipt hij voor Sky Sports even in de rol van Checo's manager en geeft hij wat advies.

"Ik zou hem adviseren om alle media te ontwijken. Gewoon er niet meer op kijken, want hij gaat alle memes tegen hem zien, reacties tegen hem, journalisten met (negatieve) vragen over hem... dat moet je echt loslaten en dat heb ik toentertijd ook gedaan: social media, e-mail, nieuws, de hele wereld negeerde ik in de jaren dat ik voor de titel vocht."

Advies voor Perez

De media ontwijken kan echter niet voor de volle 100%, want op donderdag zal Perez er toch echt aan moeten geloven. Rosberg vervolgt: "Hij moet dan op het circuit zijn, waar hij alsnog voor vijftig journalisten moet staan en ze gaan vragen: 'Sergio, het lijkt er op dat je het heel lastig hebt. Denk je echt dat je hier uit komt?' en dat raakt je wel."

"Je moet luisteren, antwoorden en je kan en mag het niet negeren. Dan komt de volgende vraag weer over de druk van Daniel Ricciardo (nu bij AlphaTauri-red.) en of hij zijn stoeltje verliest. Dat blijft doorgaan en dat is heel lastig. Dat doet wat in je hoofd en dat zijn de lastigste momenten van het weekend voor Sergio."

De enkelvoudig wereldkampioen (2016, Mercedes) sluit af met een plan van aanpak voor Perez. "Hij blijft in zijn hoofd zitten met: ik wil Max verslaan. Ik wil kampioen worden. Hij zegt dat in de winterstop al, maar hij moet dat loslaten en helemaal vergeten, zodat hij het race na race, sessie na sessie, kan aanpakken. Zo kan hij fantastische sessies verrijden en zo moet hij het gaan doen", aldus de Duitser.

Ook interessant:

De Vries na 'vakantie' nuchter over F1-exit: "Ging heel natuurlijk"

In het prachtige Tuschinski Amsterdam vond de premiere van 'Gran Turismo' plaats, waar natuurlijk ook de nodige raceprominenten aanwezig waren. RacingNews365 ontving Nyck de Vries, Richard Verschoor en Jeroen Bleekemolen op de rode loper: check hier de video!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen