© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Manager Max Verstappen: 'Red Bull moet vooruitgang boeken'

22 jul. 2017 17:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Max Verstappen is in de ogen van zijn teambaas Christian Horner bezig aan zijn beste Formule 1 seizoen tot nu toe. Toch stond de jonge Nederlander nog maar één keer op het podium en gaat de strijd vooraan meestal tussen Mercedes en Ferrari. Voor Red Bull Racing is er duidelijk werk aan de winkel.

'Max Verstappen is de diamant van Red Bull maar ons geduld raakt een keer op'

De doelstelling van Red Bull Racing is duidelijk; wereldkampioen worden met Max Verstappen. Het liefst op een leeftijd dat hij de jongste Formule 1 kampioen ooit is. Om dat te bereiken moet het team de komende periode hard aan de slag. Al langere tijd gonst het dan ook van de geruchten in de paddock dat het kamp Verstappen in gesprek is met andere teams.

Manager Vermeulen geeft in gesprek met het Formule 1 magazine zijn visie hierop.

"Vanaf het moment dat Max in de Formule 1 kwam, is er al interesse voor hem. Max kan wat dat betreft overal naar toe. We willen echter winnen met Red Bull en zij ook met ons."

"Laten we eerst kijken hoe ver we met Red Bull kunnen komen. Ik denk namelijk echt dat Max bij een super goed team zit."

Dat Red Bull niet wil praten over een tussentijds transfer van Max Verstappen bleek wel uit de reactie van teamadviseur Helmut Marko. De 'ontdekker' van Verstappen liet weten dat de Nederlander zelfs voor een bod van 100 miljoen euro niet te koop is.

Volgens manager Vermeulen een duidelijk signaal hoe graag Red Bull Verstappen wil behouden.

"Ik heb tegen Helmut gezegd dat ik blij ben dat hij Max zo op waarde schat. Maar even serieus, Max is Red Bulls diamant en dus niet te koop. Ze zijn van hem overtuigd en beseffen zich maar al te goed dat hij van de buitencategorie is."

Tenslotte benadrukt Vermeulen dat Red Bull wel snel vorderingen moet maken en ervoor moet zorgen dat Verstappen elke race kan strijden voor de zege.

"Max is één van de beste rijders in de paddock, dan willen we ook het beste materiaal hebben. Er zit echt geen tijdslimiet aan maar we moeten wel stappen blijven maken. Ik zie het echter nog steeds met vertrouwen tegemoet. Red Bull is tenslotte vier keer wereldkampioen geworden met Renault maar inderdaad, ons geduld raakt een keer op..."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen