Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Mansell verwacht 'grootste prestatie' van Newey bij Aston Martin

Adrian Newey wordt geacht om Aston Martin opnieuw een F1-titel te bezorgen.

Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Adrian Newey gaat in maart 2025 in dienst treden bij Aston Martin als 'managing technical partner' en zal zich vooral gaan focussen op de ingrijpende veranderingen die in 2026 op het toneel verschijnen. Het team uit Silverstone heeft flink geïnvesteerd in zijn infrastructuur, met een gloednieuwe fabriek en windtunnel die binnenkort operationeel zal zijn. Ook heeft het team een deal met Honda gesloten, waardoor Aston Martin vanaf 2026 met Honda-krachtbronnen de strijd aan gaat.

Voor Newey dé kans om een vierde team toe te voegen aan de lijst van teams waarmee hij al wereldkampioen werd. De Brit wist met Williams, McLaren en Red Bull al meerdere titels in de wacht te slepen. Nigel Mansell, die Newey's eerste titels won bij Williams in 1992, gelooft dat zijn voormalige ontwerper nog meer succes kan boeken.

"Ik denk dat wat hij bij Aston Martin kan doen wel eens zijn grootste prestatie tot nu toe zou kunnen zijn, omdat ik denk dat hij dat team heel snel kan veranderen," aldus Mansell bij Top Offshore Sportsbooks. "Ik denk dat ze volgend jaar nog competitiever zullen zijn dan ze dit jaar zijn geweest en Red Bull heeft al laten zien dat ze zonder hem hun dominantie kwijt zijn. Wat is het enige dat ze zijn kwijtgeraakt? Adrian Newey.

"Aston Martin heeft iets heel bijzonders gedaan door zich van zijn diensten te verzekeren. Ik denk dat mensen ook hebben onderschat dat Adrian de afgelopen jaren niet helemaal gelukkig was bij Red Bull en wat een fantastisch werk hij heeft verricht. Nu hij in het Verenigd Koninkrijk is, bij Aston Martin, denk ik dat Adrian wat meer energie en richting zal vinden. Als hij zich op zijn gemak voelt, en ik weet zeker dat hij dat bij Aston Martin doet, denk ik dat hij hier zijn mannetje moet staan. Ik denk dat hij iets heel bijzonders kan doen", aldus de Britse wereldkampioen van 1992.

Ook interessant:

Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist

Toto Wolff claimde vorige week dat Mercedes de jacht op Max Verstappen heeft gestaakt. Hoe serieus moeten we die woorden nemen? Of is het vooral om iets van rust terug te brengen binnen het team en de coureurs vertrouwen te schenken? Beluister de podcast of bekijk 'm op YouTube.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko hangt Red Bull-toekomst op aan Verstappen na dreigende schorsing