© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marc Marquez: 'Formule 1 kan een serieuze optie voor me zijn'

06 jun. 2018 10:05 Jan van der Burgt 0 reacties
MotoGP-kampioen Marc Marquez sluit een overstap naar de Formule 1 op lange termijn niet uit. De Spanjaard genoot gisteren met volle teugen van zijn Formule 1-avontuur en bleek een snelle leerling te zijn.

MotoGP-kampioen maakt indruk tijdens Red Bull-test

Na afloop gaf Marquez te kennen dat hoewel hij zich voorlopig nog wel even op de MotoGP richt hij een toekomst in de Formule 1 niet uitsluit:

"De komende jaren zal ik me enkel en alleen bezighouden met de MotoGP. Ik voel me thuis bij het Honda-team en ben ontzettend hongerig naar succes, maar wie weet gaat het idee van een overstap naar de Formule 1 over een paar jaar leven bij mij."

Marquez, die na afloop verklaarde dat de lach niet van gezicht te krijgen was, ging niet onverdienstelijk in de rondte op de Red Bull Ring.

"Marc begon met rondetijden in de 1:21, maar wist deze terug te brengen tot tijden in de 1:14. Hij is exceptioneel goed op twee wielen, maar ook in de Formule 1 lijkt hij zijn mannetje te staan", aldus Red Bull-adviseur Helmut Marko die bij de test aanwezig was.

"We hadden eigenlijk een iets voorzichtiger programma voor Marc in gedachte, maar ik had al snel door dat we met hem een stuk hoger konden inzetten en dat heeft hij bewezen."

Net als Marquez zelf sluit ook Marko een overstap naar de koningsklasse van de autosport op de lange termijn niet uit:

"Marc gaat eerst nog heel veel records verbreken in de MotoGP, maar daarna is een overstap naar de Formule 1 niet ondenkbaar."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen