Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marc Marquez: 'Formule 1 kan een serieuze optie voor me zijn'

MotoGP-kampioen Marc Marquez sluit een overstap naar de Formule 1 op lange termijn niet uit. De Spanjaard genoot gisteren met volle teugen van zijn Formule 1-avontuur en bleek een snelle leerling te zijn.

Na afloop gaf Marquez te kennen dat hoewel hij zich voorlopig nog wel even op de MotoGP richt hij een toekomst in de Formule 1 niet uitsluit: "De komende jaren zal ik me enkel en alleen bezighouden met de MotoGP. Ik voel me thuis bij het Honda-team en ben ontzettend hongerig naar succes, maar wie weet gaat het idee van een overstap naar de Formule 1 over een paar jaar leven bij mij." Marquez, die na afloop verklaarde dat de lach niet van gezicht te krijgen was, ging niet onverdienstelijk in de rondte op de Red Bull Ring. "Marc begon met rondetijden in de 1:21, maar wist deze terug te brengen tot tijden in de 1:14. Hij is exceptioneel goed op twee wielen, maar ook in de Formule 1 lijkt hij zijn mannetje te staan" , aldus Red Bull-adviseur Helmut Marko die bij de test aanwezig was.

"We hadden eigenlijk een iets voorzichtiger programma voor Marc in gedachte, maar ik had al snel door dat we met hem een stuk hoger konden inzetten en dat heeft hij bewezen." Net als Marquez zelf sluit ook Marko een overstap naar de koningsklasse van de autosport op de lange termijn niet uit: "Marc gaat eerst nog heel veel records verbreken in de MotoGP, maar daarna is een overstap naar de Formule 1 niet ondenkbaar."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'