Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Marc Marquez

Marc Marquez over crashend broertje Alex: "Dacht al dat het fout zou gaan"

De familie Marquez is in 2020 met twee man vertegenwoordigd in de MotoGP-klasse. Zowel Marc als Alex Marquez zullen volgend jaar uitkomen voor het Repsol Honda-team. Dinsdag werkten de gebroeders Marquez op het circuit van Valencia al hun eerste test af voor het 2020 seizoen RacingNews365 was aanwezig op het Spaanse circuit en zag Alex Marquez al vroeg onderuit gaan.

Marquez Marc Alex 2019 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Na afloop van de testdag stond een zeer op getogen Marc Marquez de pers, waaronder RacingNews365, te woord. "Het was ondanks een rare valpartij van mij, een geslaagde dag voor ons vandaag. Ik heb gelukkig niks overgehouden aan mijn val en kon mijn testwerk gewoon vervolgen. Nog niet alle nieuwe onderdelen zijn aanwezig, maar we zijn een goede basis voor volgend jaar aan het leggen."

Marquez was niet de enige coureur die onderuit ging. Voordat de achtvoudig wereldkampioen ten val kwam, was broertje Alex ook al gecrasht: "Ik zag Alex al ontzettend vroeg in de ochtend de pitstraat uitrijden en toen dacht ik al dat het fout zou gaan", begint Marquez zijn verhaal over Alex met een grote glimlach op zijn gezicht. "Ik zei nog tegen mezelf, als je zo vroeg onder deze koude weersomstandigheden de baan op gaat en meteen hard gaat rijden, dan kan het bijna niet anders dan dat je ten val gaat komen."

"Dat gebeurde dus ook, waardoor Alex eigenlijk achter de feiten aanliep vandaag. Na zo'n val moet je namelijk weer je vertrouwen zien te herwinnen en kun je de rest van de dag nog maar met één machine rijden. Het was in ieder geval een goed leermoment voor hem", aldus de bemoedigende woorden van Marquez. De Honda-rijder gaf daarnaast aan niet anders tegen zijn broertje aan te kijken als teamgenoot dan een teamgenoot die geen familie is.

"Aan het eind van de rit zijn we motorcoureurs en doen we het allemaal voor onszelf. Dat betekent dat ik Alex niet anders ga behandelen dan dat ik bij andere teamgenoten heb gedaan. We moeten het uiteindelijk toch allemaal voor onszelf doen."

0 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez