Marc Marquez winst sensationele TT van Assen

01 jul. 2018 14:42 Ruud Dimmers 0 reacties
De motorliefhebbers konden genieten van een prachtige TT van Assen. De race stond van de eerste tot de laatste ronde bol van de spanning. Marc Marquez trok aan het langste eind na een zeer vermakelijke race.

Prachtige TT van Assen

Jorge Lorenzo had een wereldstart en pakte vanaf de tiende plaats de leiding in de TT voor Marquez en Rossi. Marquez nam met een briljante actie de leiding over in de Ramshoek, maar Lorenzo counterde een ronde later.

Rossi pakte vervolgens de tweede plaats over van de Honda-coureur, tot groot genoegen van de 105.000 fans. Bijna ging het mis voor de Italiaan toen hij in de achterkant van Lorenzo knalde. Het gevecht aan kop was prachtig om te zien, waarbij het stuivertje wisselen was.

Voor Rossi brak een lastige fase aan, want in plaats van de leiding te pakken viel hij binnen enkel ronden terug naar de vijfde plaats. Een kopgroep van liefst acht coureurs hield lang stand waarbij Rins op de Suzuki verrassend mee kon komen.

Met nog 12 ronden te gaan was het Dovizioso die de leiding overnam van Lorenzo. Rossi klom na een rustige fase weer op naar de vierde plaats en ging op jacht naar een podiumplaats. Prachtig was de opmars van Vinales die als een warm met door de boter ging en de leiding nam met nog acht ronden te gaan.

De strijd voor de zege was razend spannend en ging tussen Marquez, Vinales, Dovizioso en Rossi. Ronde na ronde wisselde de leiding in de race en het publiek stond op de banken. Marquez pakte de leiding en sloeg een klein gaatje naar Rossi, die in de voorlaatste ronde door Dovizioso buiten de baan werd gedrukt en terugviel naar de zesde plaats.

Marquez lachte in zijn vuistje en reed in de laatste ronden onbedreigd naar de zege. Rins pakte de tweede plaats voor de Vinales. Publiekslieveling Rossi moest genoegen nemen met de vijfde plaats.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen