© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Marcus Ericsson gaat voor Williams stoeltje in 2018

19 sep. 2017 10:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1 coureur Marcus Ericsson hoopt in 2018 eindelijk een stap voorwaarts te kunnen maken. De Zweed reed de afgelopen jaren voor Sauber, maar heeft grotere plannen. Het management van de coureur is met diverse teams in gesprek.

Management Ericsson in gesprek met Williams

Daar waar iedereen verwachtte dat Ericsson in 2018 wederom uitkomt voor het F1-team van Sauber, hoopt hij zelf op een overstap naar Williams. Bij het subtopteam staan in principe nog geen coureurs onder contract, maar wel is duidelijk dat Lance Stroll verzekerd is van een stoeltje. 

De toekomst van de tweede rijder Felipe Massa ligt nog volledig open. De Braziliaan wil nog graag doorgaan, maar Williams twijfelt. Andere kanshebbers zijn Jolyon Palmer, die zijn stoeltje bij Renault verliest aan Sainz, en Robert Kubica. De Pool wil zijn comeback maken in de F1 na zeven jaar afwezigheid.

De namen van Pascal Wehrlein en Paul di Resta staan ook op de shortlist. Wehrlein wordt gesteund door motorleverancier Mercedes, maar kampt met het nadeel dat hij jonger is dan 25. Titelsponsor Martini wil minimaal één coureur die ouders is dan 25 jaar. Met het aanblijven van Stroll, volgend jaar 19, voldoet een line-up met Wehrlein niet aan deze eis. 

Di Resta, momenteel derde rijder bij het team, maakte in Hongarije een korte comeback om de zieke Massa te vervangen. Zijn kansen op het stoeltje lijken het kleinst.

Marcus Ericsson staat niet te boek als de beste coureur in de Formule 1, maar beschikt over de nodige sponsor miljoenen. Zijn management voert momenteel gesprekken met Williams, zo laat hij weten.

"Er zijn veel geruchten, maar ik weet dat mijn management contact heeft met Sauber, Williams en een paar andere teams."

"De komende weken wordt duidelijk hoe mijn toekomst eruit gaat zien. Het is een spannende tijd. Je weet nooit waar je aan toe bent, tot er contracten getekend zijn. Ons doel is om volgend jaar in de F1 te racen."

Bij Sauber lijkt Ericsson te mogen blijven, mede door zijn goede relatie met eigenaar Longbow. Motorleverancier Ferrari wil minimaal een coureur stallen bij het team. Waarschijnlijk wordt dat Charles Leclerc.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen