© Getty Images/ Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Mario Andretti: "Verstappen heeft lesje geleerd in Brazilië"

29 nov. 2018 18:00 René Oudman 7 reacties
Als autosportfanaat kan enkelvoudig Formule 1-wereldkampioen en Indianapolis 500-winnaar Mario Andretti het niet laten om de Grands Prix te kijken. Max Verstappen laat de 78-jarige Amerikaan op het puntje van zijn stoel zitten.

Racelegende Andretti is een groot fan van de Nederlander, maar weet ook dat bepaalde scherpe randjes moeten verdwijnen wil Verstappen daadwerkelijk om titels strijden. De Amerikaan was niet erg onder de indruk van het tafereel in Brazilië, toen Verstappen als raceleider in aanraking kwam met achterblijver Esteban Ocon.

"Er is al veel over gezegd en geschreven, maar laten we het eens van een andere kant bekijken", stelt Andretti in gesprek met Racingnews365. "Oke, Max reed aan de leiding, maar Ocon was ook gewoon met zijn eigen wedstrijd bezig. De Fransman voelde dat hij competitief genoeg was op zijn nieuwe banden en zat gewoon naast Max bij het insturen van de eerste bocht", somt de Amerikaan het tafereel van een kleine drie weken geleden op.

© Getty Images / Red Bull Contentpool

"Max gaf hem geen ruimte en sneed zo naar binnen. Ik denk dat Max zichzelf had moeten beschermen, Ocon kon niet zomaar verdwijnen. Ik weet dat dit onder de Nederlanders geen populaire uitspraken zijn, maar ik heb de video's herhaaldelijk bekeken. De schuld is om het even - 50/50. Je kan niet verwachten dat Ocon in het niets oplost. Soms worden leiders een beetje te gemakkelijk, laten we zeggen, arrogant", meent Andretti.

De zeer ervaren Amerikaan heeft in het verleden zelf herhaaldelijk situaties als die van Verstappen en Ocon meegemaakt. "Ik vergeet nooit meer dat ik aan de leiding ging in de Pocono 500 (een belangrijke IndyCar-race, red.), toen ik een achterblijver inhaalde. Plots klapte hij tegen me aan! Ik had teveel vertrouwen in hem gehad. Je moet je echter te allen tijde beschermen", stelt de wereldkampioen van 1978.

Andretti denkt dat Verstappen op de achtergrond dondersgoed beseft dat hij het anders aan had kunnen pakken, en zich niet weer aan dezelfde steen zal stoten. "Max weet het wel. Hij weet het nu wel", herhaalt de 78-jarige. "Hij heeft zijn les geleerd."

Dat Verstappen een van zijn favoriete rijders is, blijkt als Andretti zich uitlaat over mogelijke kanshebbers voor de titel van 2019. "Max heeft het in de tweede seizoenshelft ontzettend goed gedaan, hij verdiende de podiumplaatsen die hij in de recente races heeft gescoord. Als Honda hem een goede krachtbron kan geven, weet ik zeker dat hij volgend jaar meestrijdt om het kampioenschap", besluit de Amerikaan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen