Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Marko: "Albon zal meer moeten laten zien bij Red Bull"

Helmut Marko wil in 2020 meer zien van Alexander Albon dan in 2019. Die stap moet Albon volgens de Oostenrijker makkelijk kunnen zetten, aangezien hij ook meer gewicht aan ervaring in de weegschaal legt.

Alexander Albon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon staat aan de vooravond van zijn eerste volledige seizoen in dienst van Red Bull Racing. Aan de zijde van Max Verstappen zal hij meer moeten laten zien dan hij in de tweede helft van 2019 deed.

In gesprek met de Oostenrijkse Kronen Zeitung krijgt Red Bull-adviseur Helmut Marko de vraag wat hij in het nieuwe jaar van Alexander Albon verwacht: "Hij debuteerde in 2019 natuurlijk na zes maanden pas bij ons en dus verwachten wij, enerzijds vanwege een betere voorbereiding en anderzijds vanwege zijn toegenomen ervaring, net wat meer van hem."

Van de Britse Red Bull-coureur werd gezegd dat hij niet per se heel veel sneller was dan diens voorganger Pierre Gasly, maar wel dat hij constanter was en bovendien beter omging met de druk die het rijden voor een topteam met zich meebrengt. Toch zit juist op dat vlak nog wat rek in de prestaties van Albon, zo meent de uitgesproken teamadviseur.

"Alexander moet nog wat sterker zien te worden in de kwalificaties en mag nog wat constanter worden. Ik ben er echter van overtuigd dat hij in staat is om precies dat allemaal te laten zien", zo eindigt Marko met een positieve noot.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië