Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: 'Alleen dan kan De Vries teamgenoot van Verstappen worden'

Is Nyck de Vries een logische kandidaat voor Red Bull, wellicht om het stoeltje van Sergio Perez naast Max Verstappen over te nemen? Nee, een logische kandidaat is hij volgens Marko niet, maar kansloos is hij niet.

Nyck de Vries heeft er welgeteld één race voor AlphaTauri en daarmee voor de Red Bull-familie op zitten. Ondanks de geringe ervaring wordt er in de pers vaak gesproken over mogelijke kansen op promotie naar Red Bull Racing. Mercedes' Trackside Engineering Director Andrew Shovlin gaf al aan dat als De Vries de helft liet zien van wat hij bij Mercedes liet zien, hij al een logische kandidaat zou zijn voor Red Bull. Echter, volgens Helmut Marko ligt die loper zeker nog niet uit: "De eerste focus ligt op een langer verblijf in de Formule 1", zo stelt Marko desgevraagd in gesprek met Formel1 . "Om zich vervolgens kandidaat te stellen voor een Red Bull-zitje zal hij met buitengewone prestaties op de proppen moeten komen." En daar ontbrak het wat Marko betreft in de eerste Grand Prix van het jaar nog aan. Was het slecht? Nee, allerminst, maar de Oostenrijker ziet ruimte voor verbetering: "In zowel sector één als sector drie was hij net zo snel als Yuki Tsunoda, maar in de tweede sector verloor hij teveel. Ook in de race verloor hij te veel tijd, dus daar zal hij zich in moeten verbeteren."

Perez

Dat is het deel dat De Vries zelf in de hand heeft. Hij is echter ook afhankelijk van wat Perez in de tweede Red Bull laat zien. Vooralsnog lijkt Marko zeer tevreden te zijn over de prestaties van de Mexicaan. "Hij heeft het twee seizoenen weten vol te houden naast Verstappen en hij doet het goed. Hij werd vorig jaar derde in het klassement en won twee lastige races in Singapore en Monaco." "Bovendien heeft Checo zich verbeterd, zich goed aangepast aan het team en hij doet niet meer wat hij zelf wil. Hij volgt Verstappen meer qua set-up en hij is een hardere werker geworden. Vooral zijn zwakke punten in de kwalificatie heeft hij verbeterd, dus op dit moment hebben we niets tegen Perez."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'